10 Mayıs 2014, 02:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Süt Reçeli (Dulce de leche) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 5 su bardağı süt 1 su bardağı şeker 1 silme çay kaşığı kabartma tozu Süt Reçeli Nasıl Yapılır? Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın. Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın. Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu. Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın. Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak. NOT: 1 lt. süt karamelize olduğunda ancak dörtte biri kalıyor. Bu reçeli ekmeğe sürüp yiyebileceğiniz gibi kurabiye ve keklere, süslemelere de kullanabilirsiniz. (Alıntı) | |
|
Etiketler |
de, dulce, leche, reçeli, süt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Gül Reçeli Tarifi | Estela | Reçel Tarifleri | 0 | 11 Ağustos 2013 01:11 |
Dut reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 18 Mayıs 2013 23:40 |
Gül Reçeli | N999 | Reçel Tarifleri | 1 | 18 Mayıs 2013 23:15 |
Frambuaz Reçeli | Zen | Reçel Tarifleri | 0 | 03 Kasım 2012 19:58 |