IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Mayıs 2014, 02:21   #1
Çevrimdışı
Süt Reçeli (Dulce de leche)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.



NOT: 1 lt. süt karamelize olduğunda ancak dörtte biri kalıyor. Bu reçeli ekmeğe sürüp yiyebileceğiniz gibi kurabiye ve keklere, süslemelere de kullanabilirsiniz.


(Alıntı)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 silme çay kaşığı kabartma tozu

Süt Reçeli Nasıl Yapılır?

Süt ve şekeri tencereye koyup kaynamaya bırakın. Derin bir tencere kullanın çünkü kabartma tozu eklenince köpürüp kabarıyor. Kaynamaya başlayınca içine karbonatı ekleyin. Çırpıcıyla karıştırın.
Kaynamaya devam ettikçe sütün rengi değişmeye başlayacak. Reçeli yalnız bırakmayın ki dibe tutmasın.
Orta hararetli ateşte ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirin. Süre daha da uzayabilir. Benim reçelim herkesinkinden daha kısa sürede oldu.
Kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olması lazım. Bekledikçe katılaştığı için çok aşırı koyulaştırmayın.
Pişen süt reçelini kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatıp dolaba kaldırın. Dolapta en az 2 ay dayanan bir reçeliniz olacak.



NOT: 1 lt. süt karamelize olduğunda ancak dörtte biri kalıyor. Bu reçeli ekmeğe sürüp yiyebileceğiniz gibi kurabiye ve keklere, süslemelere de kullanabilirsiniz.


(Alıntı)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
de, dulce, leche, reçeli, süt

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gül Reçeli Tarifi Estela Reçel Tarifleri 0 11 Ağustos 2013 01:11
Dut reçeli Violent Reçel Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 23:40
Gül Reçeli N999 Reçel Tarifleri 1 18 Mayıs 2013 23:15
Frambuaz Reçeli Zen Reçel Tarifleri 0 03 Kasım 2012 19:58