21 Ocak 2015, 17:40
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Hünnap Reçeli
Malzemeler:
300 gr hünnap meyvesi (18-20 adet) 2 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı su 2-3 damla limon suyu Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Yapılışı:
Hünnap meyvelerini yıkayın (isterseniz kabuklarını soyun) ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız meyveleri reçeli kaynatacağınız tencereye alın ve üzerine toz şekeri dökerek sulanmasını bekleyin. (en az 5 saat ya da 1 gece) Sulanan meyvelerin üzerine suyu ekleyerek ort ateşte kıvamı koyulaşıncayakadar karıştırarak kaynatın. Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limonu sıkın. Reçel istediğiniz kıvama gelince ocaktan alın. Sıcakken kavanozlara dökün, soğuyunca kapağını sıkıca kapatın.