IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




3Beğeni(ler)
  • 1 Post By See
  • 1 Post By Cappy
  • 1 Post By See

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2015, 17:30   #1
Çevrimdışı
Kekikli Çilek Reçeli


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler
3oo gr çilek
250 gr toz şeker
1 çay bardağı içme suyu- gerekirse
1/2 limonun taze sıkılmış suyu
1 dal taze kekik

Yapılışı
Çilekle yıkanıp ayıklanır ve süzgece alınır. Büyük olanlar 2 ye veya 4 de bölünür.
Kalın tabanli bir tencereye önce şeker olmak üzere 1 kat şeker 1 kat çilek dizilir üstüne kekik dalı bırakılıp 1 gece bekletilir.
Ertesi gün içinde oluşan suya göre gerekirse bir miktar su ilave edilip- ettim- üstündeki kekik dalı alınır ve orta ateşte arada karıştırarak kaynatılır.
Kaynadıktan sonra düşük ısıya alınıp kaynama sürdürülür ve reçel kıvamını almaya başladığında ocaktan alınır.
Çilek gibi sulu meyvelerde iki kaynama yapmayı tercih ediyorum ilerde meyveler suyunu bırakıp küflenmeye veya reçelin ekşimesine neden olabiliyor. Bu yüzden ertesi gün hiç başından ayrılmadan reçel ısınıp kaynamaya başlarken limon suyu ilave edilir ve bir tıkdan sonra kekik dalı tekrar bırakılır ve son kaynamalar yapılıp ocaktan alınır.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra sterilize edilmiş kavanoza boşaltıp serin bir yerde saklanır.
Afiyet olsun.
Malzemeler
3oo gr çilek
250 gr toz şeker
1 çay bardağı içme suyu- gerekirse
1/2 limonun taze sıkılmış suyu
1 dal taze kekik

Yapılışı
Çilekle yıkanıp ayıklanır ve süzgece alınır. Büyük olanlar 2 ye veya 4 de bölünür.
Kalın tabanli bir tencereye önce şeker olmak üzere 1 kat şeker 1 kat çilek dizilir üstüne kekik dalı bırakılıp 1 gece bekletilir.
Ertesi gün içinde oluşan suya göre gerekirse bir miktar su ilave edilip- ettim- üstündeki kekik dalı alınır ve orta ateşte arada karıştırarak kaynatılır.
Kaynadıktan sonra düşük ısıya alınıp kaynama sürdürülür ve reçel kıvamını almaya başladığında ocaktan alınır.
Çilek gibi sulu meyvelerde iki kaynama yapmayı tercih ediyorum ilerde meyveler suyunu bırakıp küflenmeye veya reçelin ekşimesine neden olabiliyor. Bu yüzden ertesi gün hiç başından ayrılmadan reçel ısınıp kaynamaya başlarken limon suyu ilave edilir ve bir tıkdan sonra kekik dalı tekrar bırakılır ve son kaynamalar yapılıp ocaktan alınır.
İlk sıcaklığı geçtikten sonra sterilize edilmiş kavanoza boşaltıp serin bir yerde saklanır.
Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 21 Ocak 2015, 17:39   #2
Çevrimdışı
See
See - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Kekikli Çilek Reçeli




İkisini Çok Bagdaştıramadım Ama
Güzel oluyordur Belki.

  Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Ocak 2015, 18:36   #3
Çevrimdışı
Cevap: Kekikli Çilek Reçeli




Şeker ve çilek , kekiğin o acı tadını kırıyor. bir de acı olmaması için genellikle dağ kekiği kullanılıyor..

  Alıntı ile Cevapla

Alt 21 Ocak 2015, 18:59   #4
Çevrimdışı
See
See - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cevap: Kekikli Çilek Reçeli




Olmadı Deneriz birgün
Teşekkürler .)

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
cilek, kekikli, reçeli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çilek Maskesi Tarifi, Çilek Maskesi Nasıl Yapılır? Violent Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 17 Nisan 2014 20:23
Ev Yapımı Çilek Reçeli Estela Reçel Tarifleri 1 11 Ağustos 2013 01:50
Resimli Anlatım Çilek Reçeli Yapılışı Violent Reçel Tarifleri 0 19 Mayıs 2013 18:26
Çilek Reçeli Violent Reçel Tarifleri 1 19 Mayıs 2013 13:17
Fesleğenli ve Kekikli Sandviç Zen Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 02 Kasım 2012 19:29