09 Mart 2014, 08:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sotelenmiş Mor Havuç Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sotelenmiş mor havuç malzemeleri 4 mor havuç 50 gr tereyağı 1 tatlı kaşığı mavi ve sarı haşhaş karışımı Renkli tane biber Tuz 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi Sotelenmiş mor havuç hazırlanışı Sotelenmiş mor havuç: Havuçların kabuğunu temizleyip yıkayın ve çubuk şeklinde doğrayın. Tereyağını bir tavada eritip havuçları ekleyinBirkaç dakika soteleyip tuzla tatlandırın. Haşhaş tohumlarını ve şarap sirkesini ekleyin. Ocaktan alıp üzerine taze çekilmiş renkli tane biber serpin. Servis yapın. Mor havuç Antakya bölgesinde keşir olarak bilinen mor havuç, kış aylarında bulunabilen lezzet ve sağlık deposu bir kök sebzedir. Salatalarda ve şalgam suyu yapımında kullanılır. Sotelenmiş mor havuç artık hazır, afiyet olsun. | |
|
Etiketler |
havuc, mor, sotelenmiş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Havuç suyu unutkanlığa birebir, Havuç Suyunun Faydaları | Violent | Sağlık Köşesi | 0 | 09 Şubat 2014 15:57 |
Havuç Çorbası | Sevda | Çorbalar | 0 | 21 Ocak 2013 17:13 |
Havuç ve Havuç Suyunun 10 Faydası | Liaaa | Sağlıklı Bakım Önerileri | 0 | 03 Mayıs 2012 15:08 |
Havuç Kavurması | YapraK | Salatalar Mezeler | 0 | 15 Şubat 2010 22:47 |
Zeytinyağlı Havuç | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 22 Mart 2009 01:29 |