07 Mayıs 2014, 23:44
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Alabaş (Kohlrabi) Salatası
Malzemeler:
1 adet alabaş 1 küçük göbek marul 4-5 adet kırmızı mini turp 10-15 sap maydanoz 1 adet kırmızı közlenmiş biber 4-5 yemek kaşığı mısır isteğe göre semizotu yaprakları Sosu İçin:
1 limonun suyu 1 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı tuz isteğe göre yarım portakalın suyu Yapılışı:
Marul yapraklarını 1-2 su yıkayın ve kuruttuktan sonra doğrayın. İsteğe göre elinizle de parçalayabilirsiniz. Marulları yıkayıp sap ve kök uçlarını keserek dilimleyin. Maydanoz ve semiz otu yapraklarını saplarından elinizle ayırın. Közlenmiş kırmızıbiberi dilimledikten sonra tüm malzemeyi karıştırma kabına alın. Alabaşı soyup ister dilimleyin, isterseniz de rendeleyerek salataya katın. Sos malzemesini küçük bir kasede çırpın ve tuzu erittikten sonra salataya katın. Tüm malzemeyi sosla karıştırdıktan sonra salata kasesine alarak servis yapın.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.