IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  odeaweb

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 31 Temmuz 2013, 16:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamelli Patlıcan Tarifi




Beşamelli Patlıcan İçin Malzemeler
1 kilogram Patlıcan
Karabiber
1 Su Bardağı Kaşar Rendesi
Tuz
Kekik
3 Diş Sarımsak
1 Tane Soğan
1 Yemek Kaşığı Tereyağı (Oda Sıcaklığında)
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un

Yapılışı
Patlıcanları fırında közleyin.Patlıcanlar közlenirken beşamel sosu hazırlayın.Beşamel sos için tereyağını küçük bir tencerede eritin.Unu ekleyip ağır ateşte karıştırarak kavurun.Sütü ilave edip koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin.Sosun içine karabiber ve tuzu ekleyip tekrar karıştırın ve ocaktan alın.Oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağına rendelenmiş soğan,sarımsak,kekik ve tuzu ekleyin.Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup tereyağlı sosa bulayın.Beşamel sosu patlıcanların üzerine sürün ve fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirmeniz yeterli olacaktır.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
beşamelli, patlıcan, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) Amelia Kebaplar Köfteler 1 26 Ocak 2014 18:48
Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi Sevda Kebaplar Köfteler 0 10 Nisan 2013 23:28
Güveçte Patlıcan Kebabı Tarifi Sevda Kebaplar Köfteler 1 05 Ekim 2012 00:01
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi AnqeL Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2012 00:55
Kavurmalı Kuru Patlıcan Dolması Tarifi YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:09