IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Ağustos 2023, 16:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevizli Baklava Tarifi




Şerbeti için;

4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamuru için;

3,5 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı sirke
Çay kaşığı ucu ile Tuz
Hamuru açmak için;

Nişasta
Arası için;

2 su bardağı ceviz kırığı
Üzerine;

250g tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ


İlk olarak tatlımızın şerbetini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencereye şeker ve suyu alalım.
Karıştırdıktan sonra şerbetimizi kaynamaya bırakalım.
Sürenin sonunda limon suyunu da ilave ederek bir kaç dakika daha kaynatalım ve ocaktan alalım.
Baklava hamuru için yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, sirke ve tuzu alarak karıştıralım.
Daha sonra unu yavaş yavaş ilave ederek hamurumuzu ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuralım.
Yoğurduğumuz hamurumuzun üzerini streçleyerek 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Bu şekilde hamurumuz çok daha kolay açılacaktır.
Süre sonunda hamurumuzu tezgaha alalım ve bir iki kere daha yoğurarak toparlayalım.
Hamurumuzu ilk önce eşit bir şekilde 3 parçaya ayıralım, daha sonra her parçayı da 9 parçaya ayıralım.
Böldüğümüz parçaları dıştan içe doğru yoğurup, elimizde yuvarlayarak beze haline getirelim. Toplamda 27 adet beze elde etmiş olacağız.
Tüm parçaları beze haline getirdikten sonra üzerlerini streç filmle kapatalım. Böylece hamur açma işlemi bitene kadar kurumalarını engellemiş olacağız.
Bezelerimizinden bir tanesini nişasta serptiğimiz tezgaha alalım, merdane yardımı ile tatlı tabağı boyutunda açalım. Bu şekilde ilk 9 bezeyi tek tek açalım, aralarına nişasta serperek üst üste yerleştirelim.
Daha sonra hazırladığımız 9 kat hamuru tepsi boyutundan biraz büyük olacak şekilde arada bir ters-yüz ederek açalım. Burada hamuru ters yüz ettiğinizde altta kalan küçük katlarda eşit oranda genişleyecektir.
Daha sonra hamuru yine dikkatli bir şekilde, nazikçe katlarına ayıralım.
Elde ettiğimiz incecik, zar gibi baklava hamurunu tepsimize yerleştirelim. Dilerseniz benim gibi yufkaları ayırarak koyabileceğiniz gibi ayırmadan bütün bir şekilde de koyabilirsiniz.
İlk 9 katı tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine ceviz kırıkları serpiştirelim. Dilerseniz bu aşamada fındık veya fıstıkta koyabilirsiniz.
Diğer 9 bezeyı de aynı şekilde açarak, aralarına nişasta serpelim ve üst üste yerleştirelim. Ardından tepsi boyutunda genişletelim.
Genişlettiğimiz hamuru tekrar katlarına ayırarak tepsimize yerleştirelim.Eğer siz de katları tek tek yerleştirecekseniz ve yeriniz de müsaitse, hamurları kurumaları için bir yere serip, 3-4 dakika bekletebilirsiniz.
Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurların üzerine ceviz kırığı serpelim.
Son 9 bezemizi de aynı işlemleri uygulayarak tepsi boyutunda genişletelim ve tepsimize yerleştirelim.
Baklavamızı keserken ilk önce 4 parçaya keselim. Daha sonra bu 4 parçayı da küçük üçgenlere ayıralım.
Son olarak eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımını baklavamızın üzerine gezdirelim ve önceden ısıttığımız 170°C fırında 1 saat kadar pişmeye bırakalım.
Süre sonunda fırından aldığımız sıcak baklavaların üzerine soğuyan şerbetimizi gezdirelim ve şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cevizli Baklava Tarifi Funda Hamur İşleri 2 03 Haziran 2019 16:18
Ev Yapimi Cevizli Baklava Seyra Tatlılar 0 27 Eylül 2014 23:34
Cevizli Baklava Tarifi Zen Tatlılar 0 04 Şubat 2013 15:37
Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi Violent Tatlılar 0 18 Haziran 2012 15:04