IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Serbest Kürsü (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/)
-   -   IF Mutfak´ta (https://www.ircforumlari.net/serbest-kursu/344796-if-mutfak-ta.html)

Right 19 Temmuz 2010 15:20

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Alıntı:

Lady Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 1040465096)
Beğenmediysen yeme ;s14


;olley

balık yerim ama rakıyla hiç denememiştim ondan şaşırdım:)yok ya begendim begendim küsme hemen tamam.

Grace 19 Temmuz 2010 15:21

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Balık mı? İğrenç ıykkk Açlıktan öleceğim zaman yerim belki:P

JosephiNe 21 Temmuz 2010 12:40

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Balık iyidir Omega açısından zengin:)) yiyin yiyin karadeniz insanı başka bişi yemez zaten:p

Kayahan 21 Temmuz 2010 13:48

Cevap: IF Mutfak´ta
 
baLıgı Rakısız Getirsek Balık agLar Rakı + baLık AyrıLmaz ikiLidir :D

Lady 21 Temmuz 2010 14:05

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Evet balık zekaya iyi gelir deilmi Jose'm :D
Nasıl da yemiştik sahilde özledim ;sucsuz


Kayahan +1 :)



Ben şimdide meşhur böreğimin tarifini vercem :)

Marketten hazır yufka alınız yorulmayınız açmakla vs. :D
İçi için Beyaz peynir maydoonoz Süt yoğurt yumurta sıvı yağ
Yukarda saydığım sütü yağı ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Sütten yoğurttan 1 er su bardağı yağdan yarımsu bardağı olmak üzere..
Maydonozu ince ince kıyıp peynirle birkikle karıştırın ve içine biraz pul biber katın ;cool

Tepsiyi yağlayın Yufkaları açın tepsiye döşeyin üzerine süt yağ yoğurttan oluşan karışımı döküp yayın. Peyniri üzerine serpiştirin dağıtarak. İkinci yufka içinde aynını yapın (aynı işlem) 6 katlı olunca harika oluyor. ;cool
En son katın üzerine sadece yufkayı koyun üzerine yumurtanın sarısını ve çörek otu serpiştirin. Fırına sürün 180 derece de kızardıktan sonra alın ılımasını bekleyip servise sunun.
Afiyet olsun :)

Right 09 Ağustos 2010 01:53

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Karadeniz Usulü Fırında Patatesli Balık

Malzemeler:
Arzuya Bağlı Patates(Bir Veya İki Olabilir)
İnce Doğranmış Soğan
Bir Çay Kaşığı Karabiber
Bir Orta Boy Domates (Dilimli)
1 Tane Limon (Çekirdekleri Ayıklanmış)
Yarım Kilo Hamsi Balığı(Kılçıkları Ayıklamadan Serin)

Yapılışı:
Tepsimizi Öncelikle Güzelcene Silip Temizliyoruz.Sonra Yarım Kilo Hamsi Balığımızı Tepside Oval Düzeni Sağlayacak Şekilde Dizmeye Başlıyoruz.Balıklarımızı Dizdikten Sonra Soğanlarımızı Küp Küp Yada Çubuk Şekillerde Doğrayıp Balıklarımızın Üzerine Aynı Şekilde Yayarak Serpiştiriyoruz.Bir Yandan ,Patateslerimizi Dizerken Karabiberide Ekiyoruz Unutmadan .Tabiki Limon ile Domateslerimizde En Son Olarak Süslemek İçin Ayırıyoruz ve Onları da Kusursuz Bir Şekilde Diziyoruz.Ayrıca Balığın Lezzetini Arttırması İçin Buna Benzer Tadlar Mutlaka Gereklidir.(Örn:Kimyon,Limon ve Soya Sosu gibi) .Balıklarımıza Bütün Malzemelerimizi İlave Ettik. Sonra En Fazla 200 Derecede Isıtılmış Fırına Atıp Balıklarımızı Kurutmadan Pişirip Soguduktan Sonra Servise Sunuyoruz.Afiyet Olsun.

:D üc defa güncellendi bakın bakalım beğendinizmi yemeğimi:)

Noyan 09 Ağustos 2010 10:55

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Aslında forum yarışması yapılabilir. Mesela bir konu açılır ve yemek tarifi verilir. Bütün hanımlar o yemeği yapar ve paylaşır. En iyi yemeği kimin yaptığını seçebiliriz :) Nasıl olur hemşo?

Right 09 Ağustos 2010 22:25

Cevap: IF Mutfak´ta
 
:) Lady e danışın bence bu konuyu öne atıp açanda o zaten:D

Lady 10 Ağustos 2010 08:39

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Hayır ben açmadım Jose'm açtı bende onayladım :D
Suçlu Jose'ciktir hıh..hh

Right 20 Ağustos 2010 22:54

Cevap: IF Mutfak´ta
 
Ramazan Menüsü:

1-Çorba(Tarhana,Ezo Gelin Olabilir)

2-Ara Sıcak Yemeklerden Bezelyeli Patlıcan

3-Tavuk Üstü Pilav

4-Revani(Hazır Ya da El Yapımıda Olabilir)

Not://Bu Menüyü Aynen Hazırlayın İki Saat Sonra Sofradan Kalktığınızda Tadı Damağınızda Kalmassa Buraya Yazıp Bana Eleştiride Bulanabilirsiniz:)

Afiyet Olsun...


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:00.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk