![]() |
![]() |
|
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Saray Lokması Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Saray Lokması Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 su bardağı un 7 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta 1 yemek kaşığı dolu dolu tereyağı (50 gr) Su bardağı ölçüsü 200 ml ️Süslemesi için; İri kırılmış fındık Kahvaltıda kullandığımız çikolata Antep fıstığı tozu Saray Lokması Tarifi Nasıl Yapılır ? 1.İlk olarak vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler tencereye alınır. 2.Çırpma teli ile topaklanmaması için iyice çırpılır. 3.Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirilir. 4.Muhallebi kıvam alıp göz göz olmaya başlayınca içine tereyağı ve vanilya eklenir. 5.İç çapı eşit bardaklar tercih edilir. 6.Ardından bardaklar sudan geçirilir ve suyun fazlası akıtılır. 7.Bardaklara sırasıyla muhallebi doldurulur. 8.Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına kaldırılır. 9.Dinlenen muhallebiler bıçak yardımı ile kenarlarından ayrılır. 10.Bardaktan çıkan muhallebi dilimlenir. 11.Fındık kırığı parçaları ile kenarları süslenir. 12.Üzerine çikolata sürülür. Deneyeceklere afiyet olsun
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
| ![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İrmik Sultan Lokması | Desmont | Tatlılar | 0 | 07 Şubat 2015 21:51 |
Çay Lokması | Elysian | Aperatif ve Atıştırmalıklar | 0 | 05 Haziran 2014 20:49 |
Bitlis lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 10 Kasım 2012 22:55 |
Bayram Lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 08 Kasım 2012 22:00 |
İzmir lokması | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:04 |