17 Kasım 2008, 12:52 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Kadayıf Sarması [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler; 350gr yas tek kadayif 1 su bardagi cekilmis ceviz ici Yarim paket tereyagi Serbeti icin: 5 su bardagi su 4 su bardagi seker Yapılışı: Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( isterseniz altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırabilirsiniz.) Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz. Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün. Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın. Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet Olsun... | |
|
Etiketler |
kadayıf, sarması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıtır Kadayıf | Desmont | Tatlılar | 0 | 07 Şubat 2015 21:53 |
Tel Kadayıf Böreği | Cappy | Hamur İşleri | 3 | 11 Mayıs 2014 15:28 |
Gül Kadayıf | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:44 |
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:29 |
Tel Kadayıf Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:20 |