23 Mart 2012, 12:50 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 250 gr taze hamsi 250 gr un 5 yumurta 2 su bardağı su 1 çay kaşığı zeytinyağı çeyrek limon suyu tuz 1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için) 1/2 fincan yeşil fıstık ve 1/2 fincan fındık Meyve jolesi malzemesi 1 muz 1 portakal 100 gr ahududu 1 kırmızı elma 1 şeftali 2 su bardağı su 300 gr tozşeker Şerbet malzemesi 1/2 kg tozşeker 2 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu HAMSİ TATLISI TARİFİ Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ekleyip sürekli karıştırın. Yaklaşık 7 dakika kadar kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip, çeyrek limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın. Hamur ılıyınca yumurtaları birer birer kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırın. Hamsileri temizleyin ve kılçığını çıkarın. Küçük parçalara ayırdığınız hamuru elle açıp içine hamsiyi yerleştirin ve hamuru kapatın. Bu işlemi hamur ve hamsiler bitinceye kadar tekrarlayın. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın. Şurubu hazırlayın. Soğuk şuruba kızaran hamsileri atıp, beş dakika bekletin ve tepsiye hamsileri dizin. Muz hariç diğer meyveleri kabukları ve çekirdekleriyle birlikte küçük küçük keserek bir kapta birleştiriri. Su ve şekeri ilave ederek pişirin. Jöleyi ılık olarak kızarmış hamsilerin üzerine dökün. Yarım saat bekletip servis yapın. Normalde balığı hiç sevmem, şimdi iyice nefret ettim. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | |
|
23 Mart 2012, 12:52 | #3 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi tatlısı Hamsinin herşeyi olur diyorlardı , bunuda gördükten sonra harbiden artık inanıyorum herşey olduğuna Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tatlıdan soğuttun @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
|
23 Mart 2012, 12:54 | #4 | ||||
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi tatlısı
Belki tatlı hamsidir bu hı ? Şerbetleyip sunuyorlardır Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. | ||||
|
23 Mart 2012, 13:10 | #5 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi tatlısı @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Balık candır sev! (: Tabi bunu yeme konusunda tereddüt edebilirim, ama tabi tadı nasıl diye de yiyebilirim. Zehirlenmeyeceğimizden emin olmak şartıyla Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ *Ahz. |
|
23 Mart 2012, 13:16 | #6 | ||||||||
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi tatlısı
Canıma can katacağını bilsem yemem bu tatlıyı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Karadenizliler yaparsa olur (: | ||||||||
|
23 Mart 2012, 14:25 | #7 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Cevap: Hamsi tatlısı Trabzonluluk var bizde Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. malesef biz balığın her çeşidini yiyoruz annem sayesinde.. Korkuyorum hamsili çorba yapmasından. |
|
Etiketler |
hamsi, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
100 Hamsi. | Düş | Fıkra | 1 | 29 Ekim 2011 01:38 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |
Hamsi Turşusu | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:58 |