05 Nisan 2012, 19:59 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Osmanlı Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Milföy hamuru 6 adet Toz şeker (2, 5 çay kaşığı) Şerbeti için: Toz şeker (1,5 bardak), Su (3/4 bardak, soğuk), Limon suyu (1 çay kaşığı) Hazırlanışı: Tezgâha yan yana dizdiğiniz 6 adet milföy hamurunun 5′inin üzerine yarım çay kaşığı toz şeker serpin. Ve en üste şeker serpmediğiniz hamur olacak şekilde hamurları üst üste koyun. Bir merdane yardımıyla hamurları açarak yaklaşık olarak 15′e 25 santimetre ebatlarında büyütün. Hamurun bir kısa tarafından avucunuzla yuvarlayarak yarısına kadar sarın. Aynı şekilde diğer yarısını da yuvarlayarak sarın. Birkaç kez üzerinden merdane ile geçerek hamurun yüzeyini düzgünleşti-rin. Ters çevirerek her iki ucundaki fazlalıkları kesin. Bıçağı fazla bastırmadan hamuru yaklaşık yarım santimetre kalınlığında keserek Kestiğiniz parçaları önceden pişirme kâğıdı serdiğiniz ince fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek biçimde dizin. Tepsiyi önceden 175 derecede ısıttığınız fırına vererek yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın. Tatlınız pişerken şerbetini hazırlamak için ocağa aldığınız derin bir tavaya 3/4 bardak soğuk su ve 1, 5 bardak toz şeker koyup, 1 çay kaşığı limon suyu sıkın. Ve şerbeti kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbeti ocaktan alıp, soğumasını bekleyin. 5Üzeri iyice kızaran tatlıyı fırından çıkarın. Sıcak tatlıları soğuttuğunuz şerbetin içine koyun. Tatlıları iyice karıştırarak şerbeti emmelerini sağlayın. Şerbeti iyice emen ve soğuyan Osmanlı pare tatlısını servise hazır hale getirin. | |
|
Etiketler |
osmanlı, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Kavut tatlısı (van) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:40 |
Fernandel Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:11 |
gül tatlısı | KraLiSHE | Tatlılar | 0 | 13 Nisan 2009 18:55 |
Şam İşi Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 12 Nisan 2009 18:15 |