IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

12Beğeni(ler)
  • 4 Post By Grace
  • 2 Post By VenceRemoS
  • 1 Post By OzGuR
  • 2 Post By OzGuR
  • 1 Post By Aruz
  • 2 Post By Grace

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 23 Mart 2012, 12:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hamsi tatlısı




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Malzemeler
250 gr taze hamsi
250 gr un
5 yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
çeyrek limon suyu tuz
1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
1/2 fincan yeşil fıstık ve 1/2 fincan fındık
Meyve jolesi malzemesi
1 muz
1 portakal
100 gr ahududu
1 kırmızı elma
1 şeftali
2 su bardağı su
300 gr tozşeker
Şerbet malzemesi
1/2 kg tozşeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
HAMSİ TATLISI TARİFİ
Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ekleyip sürekli karıştırın. Yaklaşık 7 dakika kadar kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip, çeyrek limon suyunu ekleyin. Bir iki dakika daha karıştırdıktan sonra tencereyi ateşten indirip soğumaya bırakın. Hamur ılıyınca yumurtaları birer birer kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırın. Hamsileri temizleyin ve kılçığını çıkarın. Küçük parçalara ayırdığınız hamuru elle açıp içine hamsiyi yerleştirin ve hamuru kapatın. Bu işlemi hamur ve hamsiler bitinceye kadar tekrarlayın. Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın. Şurubu hazırlayın. Soğuk şuruba kızaran hamsileri atıp, beş dakika bekletin ve tepsiye hamsileri dizin. Muz hariç diğer meyveleri kabukları ve çekirdekleriyle birlikte küçük küçük keserek bir kapta birleştiriri. Su ve şekeri ilave ederek pişirin. Jöleyi ılık olarak kızarmış hamsilerin üzerine dökün. Yarım saat bekletip servis yapın.


Normalde balığı hiç sevmem, şimdi iyice nefret ettim.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Flōrēbō quōcumque ferar
 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
hamsi, tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hikayesi!) İpek- Dünya Mutfakları 3 30 Nisan 2022 00:31
Leziz bir Süryani tatlısı: Harire tatlısı Fragile Yemek Tarifleri 1 07 Ocak 2022 10:40
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? yaSmin Kek Tarifleri 0 20 Nisan 2019 12:17
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Tanem Tatlılar 0 01 Şubat 2019 02:55
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) Sevda Deniz Ürünleri 1 23 Eylül 2011 13:36