IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 23 Nisan 2012, 03:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Taş Kadayıf Hamuru Nasıl Yapılır






Yassı kadayıf yöreden yöreye değişiklik göstermekle beraber,benim yaptığım şekli özellikle Malatya’da yaygın olarak yapılmaktadır.Malatya’da bulunduğum yıllarda kadayıfını hazır olarak alıp evde kızartıyordum.Fakat burada kadayıf ekmeğini bulamadım.Ramazan günü çocuklarda çok arzu edince,nette bir araştırma yaptım hamur tarifi varmı diye.ben sadece bir yerde rastladım fakat sevgili arkadaşlarım,siz siz olun sakın her gördüğünüz tarifi uygulamayın. tarifte bir çay bardağı süte,bir su bardağı un vardı.Tabi biraz mutfak tecrübeniz varsa böyle bir tarif olamayacağını anlayabilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hamuru için

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1.5 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 tatlı kaşığı şeker,1 çay kaşığı tuz

şerbeti için

2 su bardağı su,2 su bardağı şeker,dörtte bir limon suyu

Bulamak için 1 yumurta,kızartmak için sıvıyağ,içine dövülmüş ceviz

Yapılışı

Bütün hamur malzemeleri karıştırın ve krep hamurunda birazcık katı bir bulamaç elde edin.Ilık bir yerde mayalanana kadar bekleyin.yapışmadığından emin olduğunuz bir tavaya,ısındıktan sonra mayalanan hamurdan birer yemek kaşığı alıp düzelterek yayınız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


kadayıfların sadece bir yüzünü pişirip tavadan alınız.benim ölçümle 53 tane kadayıf oldu.kadayıfları biraz daha büyük yapabilirsiniz fakat böyle daha şık duruyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Pişen kadayıflar soğuduktan sonra pişmemiş olan tarafına iri dövülmüş ceviz koyup resimde gördüğünüz gibi ağzına bastırarak kapatınız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bir tane yumurtayı iyice çırpın,kadayıfın sadece kapattığınız tarafınıyumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartın.Kızaran kadayıfları önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine atın.İki dakika kadar bekletip çıkarın. Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
hamuru, kadayıf, nasıl, taş, yapılır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tatlı Kadayıf Dolması (Erzurum Yöresi) Tarifi - Nasıl Yapılır? İpek- Tatlılar 3 17 Temmuz 2023 14:20
Çocuklar için keçeden etkinlik kitabı nasıl yapılır? Kağıttan etkinlik nasıl yapılır ? Tanem Öykü Masal ve Hikayeleri 0 16 Ocak 2023 18:25
Kadayıf Böreği Nasıl Yapılır? Sarya Hamur İşleri 0 08 Mart 2021 19:03
Baklava hamuru nasıl yapılır? Baklava hamurunun püf noktaları Funda Yemek Tarifleri 2 03 Haziran 2019 14:01
Hamur Mayası, Hamuru Nasıl Mayalıyor ? xena Merak Ettikleriniz 0 30 Aralık 2012 15:12