21 Mayıs 2012, 18:56 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Midye Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: Hamuru için; 1 adet yumurta 20 gr.yaşmaya (bende kuru toz maya vardı -1 paket kullandım) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 fiske tuz Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı kadar) İçi; 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş) Şurubu; 3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı şeker 1/2 limon suyu Ayrıca açmak için nişasta ve üzerine sürmek için 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı Yapılışı: Öncelikle verilen malzemelerle şurubu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz. Yumurta,yağ,süt,maya,tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 12 parçaya bölüp bezeler hazırlıyoruz ve nişasta yardımı ile hepsini tabak büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra bunları da 6 yufka-6 yufka şeklinde iki guruba ayırıp üstüste koyun. Daha büyük bir yufka şeklinde bunları açın. Dikdörtgen şekli vermeye çalışın. Dikdörtgen şeklindeki hamuru da rulo yapın ve 1 cm. arayla kesin. Kestiğiniz parçaları yassı olarak tezgaha koyup merdaneyle hafifçe açın. İçlerine eritilmiş tereyağı sürüp ortalarına ceviz koyup uçlarını kapatın. Üstlerine de hafifçe tereyağ sürüp tepsiye dizin. 180 dereceli fırında üstleri pembeleşene dek pişirin.Sıcak hamurun üzerine soğutulmuş şerbeti dökün. | |
|
Etiketler |
midye, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Midye Dolma | Burce | Deniz Ürünleri | 0 | 22 Mart 2012 15:33 |
Midye Poğaca | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:06 |