IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By N999

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Mayıs 2012, 18:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Midye Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

Hamuru için;
1 adet yumurta 20 gr.yaşmaya (bende kuru toz maya vardı -1 paket kullandım) 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı süt 1 fiske tuz Aldığı kadar un (yaklaşık 2 su bardağı kadar)

İçi;
1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)

Şurubu;
3,5 su bardağı su 3,5 su bardağı şeker 1/2 limon suyu

Ayrıca açmak için nişasta ve üzerine sürmek için 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı

Yapılışı:

Öncelikle verilen malzemelerle şurubu hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.

Yumurta,yağ,süt,maya,tuz ve unla kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 12 parçaya bölüp bezeler hazırlıyoruz ve nişasta yardımı ile hepsini tabak büyüklüğünde açıyoruz.

Daha sonra bunları da 6 yufka-6 yufka şeklinde iki guruba ayırıp üstüste koyun. Daha büyük bir yufka şeklinde bunları açın. Dikdörtgen şekli vermeye çalışın. Dikdörtgen şeklindeki hamuru da rulo yapın ve 1 cm. arayla kesin. Kestiğiniz parçaları yassı olarak tezgaha koyup merdaneyle hafifçe açın. İçlerine eritilmiş tereyağı sürüp ortalarına ceviz koyup uçlarını kapatın. Üstlerine de hafifçe tereyağ sürüp tepsiye dizin. 180 dereceli fırında üstleri pembeleşene dek pişirin.Sıcak hamurun üzerine soğutulmuş şerbeti dökün.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
midye, tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Midye Dolma Burce Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2012 15:33
Midye Poğaca YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:06