IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Kasım 2012, 20:03   #1
Zen
Guest
Zen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Reçelli Turta




120 gr (1 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çok soğuk su
2 çorba kaşığı ahududu reçeli
2 yumurtanın sarısı
90 gr (1 su bardağı) ekmek içi
80 gr (1/3 su bardağı) şeker
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
90 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş)
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 yumurtanın akı

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir kaseye 1/2 kahve kaşığı tuz ile unu eleyiniz. Tereyağı ve margarini küçük parçalara kesip ekledikten sonra, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alıncaya kadar una yediriniz. Soğuk suyu katıp bıçakla karıştırınız. Hamuru tezgahta, pürtüksüz oluncaya kadar hafifçe yoğurunuz. (Hamur çok kuruysa biraz daha soğuk su katınız.) Kaseyi suyla çalkalayıp, kuruladıktan sonra, hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Kasenin üstünü nemli bir bezle örtüp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 20 cm çapında bir daire biçiminde açarak, merdane ya da oklava yardımıyla, hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştiriniz. Hamurun üstüne reçel sürünüz. Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyarak, iyice çırpınız. Ekmek içi, şeker, eritilmiş tereyağı, badem, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip, iyice karıştırınız. Yumurta aklarını kalan 1/2 kahve kaşığı tuzla kar haline gelinceye kadar kabarttıktan sonra, yumurta sarılı karışıma katınız. Bu karışımı reçel katının üstüne sürüp, turtayı fırının orta katına yerleştirerek 30 dakika, iç kısmı sertleşip üstü hafifçe pembeleşinceye kadar pişiriniz. Turtayı fırından alıp, ılındırdıktan sonra servis ediniz.

Not: Geleneksel İngiliz tatlısıdır.
120 gr (1 su bardağı) un
1 kahve kaşığı tuz
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağ
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı çok soğuk su
2 çorba kaşığı ahududu reçeli
2 yumurtanın sarısı
90 gr (1 su bardağı) ekmek içi
80 gr (1/3 su bardağı) şeker
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı (eritilmiş)
90 gr (2/3 su bardağı) badem (dövülmüş)
1 limonun suyu
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
2 yumurtanın akı

Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (220° C) getirip, ısıtınız.
Orta boy bir kaseye 1/2 kahve kaşığı tuz ile unu eleyiniz. Tereyağı ve margarini küçük parçalara kesip ekledikten sonra, parmaklarınızla ekmek içi görünümü alıncaya kadar una yediriniz. Soğuk suyu katıp bıçakla karıştırınız. Hamuru tezgahta, pürtüksüz oluncaya kadar hafifçe yoğurunuz. (Hamur çok kuruysa biraz daha soğuk su katınız.) Kaseyi suyla çalkalayıp, kuruladıktan sonra, hamuru top yapıp kaseye koyunuz. Kasenin üstünü nemli bir bezle örtüp, buzdolabında 30 dakika soğutunuz.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta 20 cm çapında bir daire biçiminde açarak, merdane ya da oklava yardımıyla, hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştiriniz. Hamurun üstüne reçel sürünüz. Yumurta sarılarını orta boy bir kaseye koyarak, iyice çırpınız. Ekmek içi, şeker, eritilmiş tereyağı, badem, rendelenmiş limon kabuğu ve limon suyunu ekleyip, iyice karıştırınız. Yumurta aklarını kalan 1/2 kahve kaşığı tuzla kar haline gelinceye kadar kabarttıktan sonra, yumurta sarılı karışıma katınız. Bu karışımı reçel katının üstüne sürüp, turtayı fırının orta katına yerleştirerek 30 dakika, iç kısmı sertleşip üstü hafifçe pembeleşinceye kadar pişiriniz. Turtayı fırından alıp, ılındırdıktan sonra servis ediniz.

Not: Geleneksel İngiliz tatlısıdır.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
recelli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Reçelli Tart Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 20:02
Reçelli Bisküvi Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:57
Reçelli Kurabiye Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:54
Reçelli Waffle Liaaa Pastalar 0 15 Şubat 2012 10:43