IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 14:51   #1
Çevrimdışı
Kremalı Revani


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü

KREMASI İÇİN:
3 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 pk. vanilya
3 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta

ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon

ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
limon dilimi

Yapılışı
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. çorba kaşığı un ilave ediyoruz. Spatulayla, söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, pirinç ununu ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Dibine tutmaması için devam karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Revani pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan revaniyi pasta keki gibi ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıbın içine birinci katı koyuyoruz ve üzerine biraz şerbet veriyoruz. Kremadan biraz ayırıp kalanı kekin üzerine döküyoruz. İkinci kat keki de üzerine kapatıyoruz. Bu katın üzerine de şerbet veriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca, ayırdığımız kremanın kıvamını az sütle açıyoruz ve revaninin üzerine sürüyoruz. Yeşil fıstık ve limon dilimiyle süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
4 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. irmik
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
ustasından un ölçüsü

KREMASI İÇİN:
3 su b. süt
1 çay b. toz şeker
1 pk. vanilya
3 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta

ŞERBETİ İÇİN:
3 su b. toz şeker
3 su b. su
yarım limon

ÜZERİ İÇİN:
yeşil fıstık
limon dilimi

Yapılışı
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz. Toz şekeri döküyoruz ve mikserle köpürüp beyazlayana kadar çırpıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz. çorba kaşığı un ilave ediyoruz. Spatulayla, söndürmeden karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine karışımı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini tencerede kaynatıyoruz. Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, vanilyayı, pirinç ununu ve nişastayı ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Dibine tutmaması için devam karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynamaya başlayınca altını kapatıyoruz. Revani pişince soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan revaniyi pasta keki gibi ortadan ikiye kesiyoruz. Kalıbın içine birinci katı koyuyoruz ve üzerine biraz şerbet veriyoruz. Kremadan biraz ayırıp kalanı kekin üzerine döküyoruz. İkinci kat keki de üzerine kapatıyoruz. Bu katın üzerine de şerbet veriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca, ayırdığımız kremanın kıvamını az sütle açıyoruz ve revaninin üzerine sürüyoruz. Yeşil fıstık ve limon dilimiyle süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kremalı, revani

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gökkuşağı Revani Zen Tatlılar 0 25 Kasım 2012 19:37
Revani Zen Pastalar 0 31 Ekim 2012 21:38
Bademli Revani N999 Pastalar 0 12 Mayıs 2012 01:08
Hurmalı Revani YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:22
Tarçınlı Yağsız Revani YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:24