IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Eylül 2013, 15:12   #1
Çevrimdışı
Burmalı Amasya Çöreği


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
4 su b. un
1 tatlı k. yaş maya
1 tatlı k. tuz
yarım çay b. sıvıyağ
ılık su

İÇ HARCI İÇİN:
haşhaş ezmesi
sıvıyağ
ceviz

ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı

Yapılışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz. Mayanın üzerine sıvıyağ döküyoruz. Az ılık su döküyoruz ve mayayı eritiyoruz. Ortadan başlayıp kenarlara doğru açıyı genişleterek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz ve yuvarlayıp mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan 4 eşit beze koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerlerine un serperek merdanyle ince hamurlar açıyoruz. Sıvıyağla haşhaşı karıştırıyoruz. Cevizleri öğütüyoruz ama toz haline getirmiyoruz. Birinci hamurun üzerine haşhaştan döküyoruz ve elimizle yayıyoruz. Üzerine cevizi serpiyoruz. Üstüne 2.kat hamuru seriyoruz. yine haşhaş sürüp, ceviz serpiyoruz. 4 hamuru bu şekilde aralarına haşhaş sürüp ceviz serperek üstüste koyuyoruz. Elimizle üstüne vurarak yapışmalarını sağlıyoruz. 2 parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz. Şeritlerin de bir ucundan tutup elimizle tezgah üzerinde çeviriyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine kendi etrafında yuvarlayarak koyuyoruz. Diğer şeritleri de aynı şekilde yapıyoruz ve tepsiye koyuyoruz. Yumurta sarısını üzerine sürüyoruz. Tepside mayalandırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
4 su b. un
1 tatlı k. yaş maya
1 tatlı k. tuz
yarım çay b. sıvıyağ
ılık su

İÇ HARCI İÇİN:
haşhaş ezmesi
sıvıyağ
ceviz

ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı

Yapılışı
Unu karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine tuz serpiyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz. Mayayı ortaya koyuyoruz. Mayanın üzerine sıvıyağ döküyoruz. Az ılık su döküyoruz ve mayayı eritiyoruz. Ortadan başlayıp kenarlara doğru açıyı genişleterek hamurumuzu yoğuruyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz ve yuvarlayıp mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanan hamurdan 4 eşit beze koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerlerine un serperek merdanyle ince hamurlar açıyoruz. Sıvıyağla haşhaşı karıştırıyoruz. Cevizleri öğütüyoruz ama toz haline getirmiyoruz. Birinci hamurun üzerine haşhaştan döküyoruz ve elimizle yayıyoruz. Üzerine cevizi serpiyoruz. Üstüne 2.kat hamuru seriyoruz. yine haşhaş sürüp, ceviz serpiyoruz. 4 hamuru bu şekilde aralarına haşhaş sürüp ceviz serperek üstüste koyuyoruz. Elimizle üstüne vurarak yapışmalarını sağlıyoruz. 2 parmak kalınlığında şeritler kesiyoruz. Şeritlerin de bir ucundan tutup elimizle tezgah üzerinde çeviriyoruz ve yağlanmış fırın tepsisine kendi etrafında yuvarlayarak koyuyoruz. Diğer şeritleri de aynı şekilde yapıyoruz ve tepsiye koyuyoruz. Yumurta sarısını üzerine sürüyoruz. Tepside mayalandırıyoruz ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
amasya, burmalı, Çöreği

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşk - Fıstık , Evlilik - Burmalı Kadayıf ~ Ruj Ekstra 2 13 Kasım 2010 05:44
Eskişehir çöreği Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:50
çeç çöreği (çankırı) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:35
Amasya çöreği Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 12:44
Amasya Çöreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:52