IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ağustos 2014, 10:26   #1
Luthien
Guest
Luthien - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Tavukgöğsü Baklava


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler (Yaklaşık 20 dilim )
Tavukgöğsü Baklava
Şurup:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
Kadayıf:
200 g çiğ tel kadayıf
200 g eritilmiş tereyağı
20 adet baklavalık yufka
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (24x35 cm)

Şurubun hazırlanışı:
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Dolgunun hazırlanışı:
Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 25 g margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kadayıfın hazırlanışı:
Tel kadayıfları tel şehriye boyutunda ufalayın. Hazırladığınız kadayıfları yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfları geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağının yarısını gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C

Şekillendirme ve pişirme:
Kalıbın içine baklavalık yufkaları, her birinin üzerine erimiş tereyağı sürerek üst üste sıralamaya başlayın. 3. yufkayı koyduktan sonra hazırladığınız kadayıfın yarısını yayın ve cevizin yarısını serpin. Üzerine yufkaları, aralara tereyağı sürerek, sıralamaya devam edin. 10. yufkadan sonra soğumuş tavukgöğsünü döküp düzgünce yayın. Tekrar yufkaları sıralamaya devam edin. 13. yufkadan sonra kalan kadayıf ve cevizleri yayın. Kalan yufkaları sıralayarak tamamlayın. Üzerine de tereyağı sürüp bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.
Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler (Yaklaşık 20 dilim )
Tavukgöğsü Baklava
Şurup:
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Tavukgöğsü
2 ½ su bardağı süt
25 g margarin
Kadayıf:
200 g çiğ tel kadayıf
200 g eritilmiş tereyağı
20 adet baklavalık yufka
1 su bardağı öğütülmüş ceviz
Kalıp:
Dikdörtgen kalıp (24x35 cm)

Şurubun hazırlanışı:
Toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin. Ocağı kısıp 5 dakika daha kaynatın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Dolgunun hazırlanışı:
Sütü tencereye alıp üzerine tavukgöğsü poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 25 g margarini ilave edin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kadayıfın hazırlanışı:
Tel kadayıfları tel şehriye boyutunda ufalayın. Hazırladığınız kadayıfları yağsız tavada ve kısık ateşte sürekli karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfları geniş bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağının yarısını gezdirerek dökün, elinizle alttan üste doğru karıştırarak yağın kadayıfların her tarafına eşit şekilde dağılmasını sağlayın.
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 170°C
Alt-üst pişirme: 180°C

Şekillendirme ve pişirme:
Kalıbın içine baklavalık yufkaları, her birinin üzerine erimiş tereyağı sürerek üst üste sıralamaya başlayın. 3. yufkayı koyduktan sonra hazırladığınız kadayıfın yarısını yayın ve cevizin yarısını serpin. Üzerine yufkaları, aralara tereyağı sürerek, sıralamaya devam edin. 10. yufkadan sonra soğumuş tavukgöğsünü döküp düzgünce yayın. Tekrar yufkaları sıralamaya devam edin. 13. yufkadan sonra kalan kadayıf ve cevizleri yayın. Kalan yufkaları sıralayarak tamamlayın. Üzerine de tereyağı sürüp bıçak ile kare şeklinde dilimleyin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.
Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin. Üzerine soğuk şurubu dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
baklava, tavukgöğsü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gül Baklava Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:59
Gerdan Baklava Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:59
Taze Soğanlı Tavukgöğsü YapraK Tavuk Yemekleri 0 23 Mart 2009 03:23