IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2014, 22:53   #1
Çevrimdışı
Mihrimah Revani


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

15 adet yumurta
400 gram un
250 gram irmik
Şerbeti için:

6 su bardağı süt
4 su bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
Fırın kabını yağlamak için:

1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:

4 yemek kaşığı karamel sos


NASIL YAPILIR?

Tatlının şerbetini hazırlamak için; süt, çiğ krema, vanilya ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğuması için bir kenarda bekletin.
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına aktarın. Mikser ile yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın.
İrmik ve elenmiş unu, ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Hazırladığınız revani karışımını tereyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı dilimleyin.
Tatlı dilimlerinin üzerine karamel sos sürdükten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



MALZEMELER

15 adet yumurta
400 gram un
250 gram irmik
Şerbeti için:

6 su bardağı süt
4 su bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
Fırın kabını yağlamak için:

1 yemek kaşığı tereyağı
Servisi için:

4 yemek kaşığı karamel sos


NASIL YAPILIR?

Tatlının şerbetini hazırlamak için; süt, çiğ krema, vanilya ve toz şekeri derin bir tencereye aktarın.
Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte, aralarda karıştırarak 10 dakika kadar kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğuması için bir kenarda bekletin.
Yumurtaları derin bir karıştırma kabına aktarın. Mikser ile yüksek devirde krema haline gelene kadar çırpın.
İrmik ve elenmiş unu, ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün. Hazırladığınız revani karışımını tereyağı ile yağladığınız fırın kabına aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlıya önceden hazırladığınız soğuk şerbeti azar azar ekleyin. Şerbetini çeken tatlıyı dilimleyin.
Tatlı dilimlerinin üzerine karamel sos sürdükten sonra servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mihrimah, revani

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhallebili Revani Cappy Tatlılar 0 06 Mayıs 2014 17:15
Gökkuşağı Revani Zen Tatlılar 0 25 Kasım 2012 19:37
Revani Zen Pastalar 0 31 Ekim 2012 21:38
Bademli Revani N999 Pastalar 0 12 Mayıs 2012 01:08
Hurmalı Revani YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:22