IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Desmont

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Aralık 2014, 12:07   #1
Çevrimdışı
Tarçınlı ‘Churro’


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

1 su bardağı + 2 çorba kaşığı (280 ml) un
30 g. tereyağı, küçük küpler şeklinde kesilmiş
2 çorba kaşığı (30 ml) toz şeker
1 tatlı kaşığı (5 ml) tuz
1 ¼ su bardağı (300 ml) su
1 tatlı kaşığı (5 ml) toz tarçın
2 adet yumurta
Kızartmak için ayçiçek yağı

Üzeri için:

1,5 su bardağı (375 ml) toz şeker
2 çorba kaşığı (30 ml) toz tarçın

Hazırlanışı:

Unu eleyin. Uygun ebatta bir kasede un ve tarçını karıştırın. Su, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir sos tenceresine koyun. Karışım kaynama noktasına gelip tereyağı tamamen eriyene kadar ısıtın. Su karışımını ateşten alıp un karışımının tümünü bir defada ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak unu sulu karışıma tamamen yedirin. Tencereyi tekrar kısık ateşe üzerine alın. Hamur pürüzsüz ve yapışkan bir kıvam alana kadar 1-2 dakika daha, sürekli karıştırarak, ısıtın. Hamuru ateşten alın, derince bir kaseye aktarın ve soğutmak için 10 dakika kadar dinlendirin. Yumurtaları hamura birer birer ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra, mikser ile 1-2 dakika çırparak, hamura iyice yedirin.
Krema torbasını, yıldız uç takarak hazırlayın . Hamuru krema torbasına alın. Churroları kaplamak için kullanacağınız toz şeker vet oz tarçını karıştırıp geniş bir tabağa alın.
Derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice ısıtın. Krema torbasından yaklaşık 10 cm. uzunluğunda hamur parçaları sıkarak sıcak yağda sürekli çevirerek kızartın. “Churro”lar iyice kızarıp altın sarısı renk aldığında once kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın, sonra tarçınlı şekere bulayın. “Churro”ları çikolatalı sos eşliğinde kahve ile birlikte hemen servis edin.
Servis etmek için, üzerine tüm yüzeyini kaplayacak şekilde ince bir tabaka toz şeker serpin. Pürmüz yardımı ile şekeri yakıp karamelize edin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler:

1 su bardağı + 2 çorba kaşığı (280 ml) un
30 g. tereyağı, küçük küpler şeklinde kesilmiş
2 çorba kaşığı (30 ml) toz şeker
1 tatlı kaşığı (5 ml) tuz
1 ¼ su bardağı (300 ml) su
1 tatlı kaşığı (5 ml) toz tarçın
2 adet yumurta
Kızartmak için ayçiçek yağı

Üzeri için:

1,5 su bardağı (375 ml) toz şeker
2 çorba kaşığı (30 ml) toz tarçın

Hazırlanışı:

Unu eleyin. Uygun ebatta bir kasede un ve tarçını karıştırın. Su, tereyağı, şeker ve tuzu küçük bir sos tenceresine koyun. Karışım kaynama noktasına gelip tereyağı tamamen eriyene kadar ısıtın. Su karışımını ateşten alıp un karışımının tümünü bir defada ekleyin. Tahta kaşıkla karıştırarak unu sulu karışıma tamamen yedirin. Tencereyi tekrar kısık ateşe üzerine alın. Hamur pürüzsüz ve yapışkan bir kıvam alana kadar 1-2 dakika daha, sürekli karıştırarak, ısıtın. Hamuru ateşten alın, derince bir kaseye aktarın ve soğutmak için 10 dakika kadar dinlendirin. Yumurtaları hamura birer birer ekleyin. Her bir yumurtayı ekledikten sonra, mikser ile 1-2 dakika çırparak, hamura iyice yedirin.
Krema torbasını, yıldız uç takarak hazırlayın . Hamuru krema torbasına alın. Churroları kaplamak için kullanacağınız toz şeker vet oz tarçını karıştırıp geniş bir tabağa alın.
Derin bir tencerede ayçiçek yağını iyice ısıtın. Krema torbasından yaklaşık 10 cm. uzunluğunda hamur parçaları sıkarak sıcak yağda sürekli çevirerek kızartın. “Churro”lar iyice kızarıp altın sarısı renk aldığında once kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını alın, sonra tarçınlı şekere bulayın. “Churro”ları çikolatalı sos eşliğinde kahve ile birlikte hemen servis edin.
Servis etmek için, üzerine tüm yüzeyini kaplayacak şekilde ince bir tabaka toz şeker serpin. Pürmüz yardımı ile şekeri yakıp karamelize edin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 05 Aralık 2014, 20:18   #2
Çevrimdışı
Cevap: Tarçınlı ‘Churro’




Sıcak yiyeceksin bunu soğukken hiç keyif vermiyor.


  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
tarçınlı, ‘churro’

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tarçınlı Scone Desmont Tatlılar 0 05 Aralık 2014 12:06
Ballı, Tarçınlı Tereyağı Seyra Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 06 Eylül 2014 23:44
Tarçınlı Havuçlu Kek Violent Kek Tarifleri 0 18 Mayıs 2013 17:07
Tarçınlı Rulolar Violent Pastalar 0 25 Haziran 2012 23:47
Tarçınlı Yağsız Revani YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:24