10 Mayıs 2019, 05:58 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Güllaç yapmanın püf noktaları Güllaç yapmanın püf noktaları Güllaç yaprakları oldukça narin malzemeler. Bu nedenle onları kolaylıkla boyutlandırmak için güllaç yapraklarınızı kullandığınız tepsinin ya da borcamın boyutlarında hazırlayın. Ardından işin en önemli noktası olan sütlü şerbetini yapmaya başlayın. Güllacın tazecik sütlerle yapılanı makbul. Lezzetini arttırmak için taze günlük sütleri kullanabilirsiniz. Sütünüzü genişçe bir tencerenin içerisine alın. Ardından üzerine toz şeker ilave edin. 1 litre süte 1 su bardağı toz şeker yeterli olacaktır. Ardından bir çırpma teli ya da kaşık yardımıyla karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker içerisinde eriyip süt ılıklaşınca ocaktan alın. Şerbetiniz sıcak ya da soğuk değil ılık olsun mutlaka. Çok sıcak olursa yapraklar çabucak ıslanıp kendini bırakır. Çok soğuk olursa da sütünü çekmez. Bu nedenle ılık olması ve sütün kaynamaması oldukça önemli. Kullanacağınız borcam ya da tepsinin tabanına hazırladığınız bu şerbetten 3-4 kepçe kadar dökün ve yarısından azını tane güllaç yaprağını tabanına yerleştirin. Bu şekilde 5 dakika kadar sütü yapraklar çekene kadar bekletin. Böylelikle üzerine konan diğer malzemelerde yumuşama olmasını da engellemiş olursunuz. Üzerine dilerseniz ceviz ya da meyve ilave ettikten sonra yeni katını çıkın ve tekrar aynı yaprak yerleştirme süt dökme işlemini uygulayın. Güllacınızı oda sıcaklığında 5-10 dakika beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Servis etmeden önce üzerini ilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz. Güllacınızın dibinde bir miktar süt kalacaktır. Tamamını çekmesini beklemeyin, tamamını çekerse kuruma yapabilir. Meyvelerinizi de kararmayan ve ekşi olmayan meyvelerden seçin ve servis etmeden önce üzerini süsleyin ve ardından afiyetle tüketin. Alıntı.
__________________ Aşk, bekletilmiş en bozuk "Şaraptır" Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
güllaç, püf noktaları, ramazan, tarifleri, tatlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muhteşem kek yapmanın püf noktaları | Desmont | Kek Tarifleri | 0 | 08 Şubat 2015 17:28 |
Ağda yapmanın püf noktaları | Desmont | Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri | 0 | 08 Ocak 2015 20:21 |
Pilav Yapmanın Püf Noktaları | oneofgirl | Yemek Tarifleri | 0 | 22 Ağustos 2013 15:48 |
Reçel Yapmanın Püf Noktaları | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 18:30 |
Makarna Yapmanın Püf Noktaları | Liaaa | Yemek Tarifleri | 0 | 16 Şubat 2012 18:05 |