IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 26 Mayıs 2019, 19:14   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÇİLEKLİ VE GÜL LOKUMLU PAVLOVA ÇELENGİ





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi tarifi için malzemeler
Pavlova için

6 yumurta akı
330 g pudra şekeri
3 tatlı kaşığı gül suyu
1.5 çay kaşığı beyaz sirke
1 çay kaşığı vanilya özü
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yoğurt kreması için

700 g süzme yoğurt
80 g bal
100 ml krema
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelenginin üzeri için

250 g çilek
5-6 adet gül lokumu (Minik küpler halinde kesilmiş)
10-15 adet taze yaban mersini
Gül yaprakları

Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi Nasıl Yapılır

Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi lezzetini siz de deneyin.

Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili çember kalıp içerisine, kaşıkla çelenk gibi çember yaparak koyun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin (Pişerken renginin değişmemesine dikkat edin). Fırını kapatıp, fırın kapağının arasına peçete sıkıştırarak
hafif aralık bırakın. Fırın tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
Yoğurt kreması için yoğurt ve balı bir kapta karıştırın. Bir kase içine tülbent serip üzerine yoğurt karışımını dökün ve üzerini örtün. Bütün gece buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce çıkarıp süslemede kullanın.
Pavlova çelengini kalıbından dikkatli bir şekilde kırmadan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt kremasını tepecikler oluşturarak yayın. Dilimlenmiş çilek, yaban mersini, gül lokumu ve gül yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Pavlovalara şekil verirken kalıp kullanmak zorunda değilsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde istediğiniz gibi şekil vererek de pişirebilirsiniz.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
gül, lokum, pasta, pavlova


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lokumlu Poğaça Ebru Hamur İşleri 0 18 Mart 2016 15:40
Marshmallov pavlova Zen Tatlılar 0 10 Kasım 2012 23:02
Pavlova Pastası 2 Zen Pastalar 0 30 Ekim 2012 21:16
Pavlova Pastası 1 Zen Pastalar 0 30 Ekim 2012 21:16
Pavlova Pastası Burce Pastalar 0 07 Mayıs 2012 23:39