IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2019, 02:03   #1
Çevrimdışı
ELMALI PROFİTEROL


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER:

1 Paket petibör bisküvi
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kırılmış ceviz
sosu için:

ister hazır sos alıp dökün isterseniz de çikolata sosunu arkasındaki ölçüye göre hazırlayıp dökün.

süslemek için:

toz antep fıstığı

YAPILIŞI:

Bir paket bisküviyi buzdolabı poşetine dökelim.

Bisküvileri merdane yardımı ile ya da oklava ile kıralım.

Bisküviler un gibi olana kadar kıralım.

Elmaların kabuklarını soyalım ve rende ile rendeleyelim.

Kırılan bisküvileri ve elmaları derin bir kaba alalım.

Elmaların üzerine tarçını dökelim.

Cevizleri de küçük küçük kıralım elmaların üzerine dökelim.

Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım elimizle yuvarlak şekil verelim.

Yapılan elmalı profiterolleri bir tepsiye yerleştirelim.

Yaptığımız profiterollerin üzerini kapatalım ki kurumasın.

Bu şekilde yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

Hazır çikolata sosunu tencereye dökelim ve arkasındaki ölçüye göre süt ile kaynatalım.

Hazırlanan sosu ayrı bir kaba alalım ve soğumasını bekleyelim.

Sunum yapacağımız tabağa dinlenen profiterolleri koyalım ve üzerine çikolata sosunu dökelim.

En son servis etmeden önce üzerine toz antep fıstığı ile süsleyelim.

Afiyet olsun…

Alıntı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER:

1 Paket petibör bisküvi
2 adet elma
1 çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kırılmış ceviz
sosu için:

ister hazır sos alıp dökün isterseniz de çikolata sosunu arkasındaki ölçüye göre hazırlayıp dökün.

süslemek için:

toz antep fıstığı

YAPILIŞI:

Bir paket bisküviyi buzdolabı poşetine dökelim.

Bisküvileri merdane yardımı ile ya da oklava ile kıralım.

Bisküviler un gibi olana kadar kıralım.

Elmaların kabuklarını soyalım ve rende ile rendeleyelim.

Kırılan bisküvileri ve elmaları derin bir kaba alalım.

Elmaların üzerine tarçını dökelim.

Cevizleri de küçük küçük kıralım elmaların üzerine dökelim.

Hazırlanan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım elimizle yuvarlak şekil verelim.

Yapılan elmalı profiterolleri bir tepsiye yerleştirelim.

Yaptığımız profiterollerin üzerini kapatalım ki kurumasın.

Bu şekilde yarım saat buzdolabında dinlendirelim.

Hazır çikolata sosunu tencereye dökelim ve arkasındaki ölçüye göre süt ile kaynatalım.

Hazırlanan sosu ayrı bir kaba alalım ve soğumasını bekleyelim.

Sunum yapacağımız tabağa dinlenen profiterolleri koyalım ve üzerine çikolata sosunu dökelim.

En son servis etmeden önce üzerine toz antep fıstığı ile süsleyelim.

Afiyet olsun…

Alıntı
__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
tatli tarifi, tatlilar

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ELMALI KURABİYE Sanem Hamur İşleri 0 25 Kasım 2018 19:15
YALANCI PROFİTEROL PySSyCaT Tatlılar 0 13 Kasım 2017 18:51
ELMALI DENEYİ Ecrin Okul Öncesi Deneyler 0 29 Ocak 2016 22:14
Elmali kek Çalıkuşu Pastalar 18 05 Mayıs 2012 19:17