![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Baharatlı Armut Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler: 3 adet armut 375 ml (yaklaşık 2 su bardağı) kırmızı şarap 125 ml vişne suyu 185 gr toz şeker 1 adet çubuk tarçın 3 adet yıldız anason 5 adet karanfil 1 küçük portakalın kabuğunun rendesi Yapılışı: Armutları bütün olarak soyun, saplarını koparmamaya çalışarak dip kısımlarından ufak bir kaşık ya da bıçak yardımıyla çekirdeklerini çıkartın. Ufak bir tencereye şarap, vişne suyu, toz şeker ve baharatları alın. Şeker eriyene kadar orta ateşte karışımı ısıtın, arada karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısıp 10 dakika kaynatın. Daha sonra armutları tencereye ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Arada kontrol etmeyi unutmayın. Armutlar iyice yumuşadıktan sonra servis tabağına çıkarın. Tencerede kalan şurubun hafifçe koyulaşmış (bal kıvamına gelmiş) olması gerek. Eğer çok sıvıysa, armutları aldıktan sonra şurubu bir 10-15 dk daha kaynatın. Servis tabağındaki armutların üzerine ve kenarlarına şurubu gezdirin. Ilınmaya bırakın. Vanilyalı dondurma ya da kaymakla servis yapabilirsiniz. Alıntı | |
| ![]() |
Etiketler |
baharatlı armut tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Baharatlı armut suyu | Funda | İçkiler İçecekler | 0 | 08 Mayıs 2019 11:07 |
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi | Tanem | Tatlılar | 0 | 01 Şubat 2019 02:55 |
4 Baharatlı Armut Tatlısı | Ebru | Tatlılar | 0 | 29 Mart 2016 18:58 |
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:51 |
Şantili Armut Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:11 |