IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Şubat 2021, 05:33   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Layali Muz




Malzemeler

1 lt Süt
1 su bardağı İrmik
3-4 çorba kaşığı Çiçek Suyu(Yoksa Gül Suyu)
3 çorba kaşığı Badem İçi
2 çorba kaşığı Çam Fıstığı
Antep Fıstığı
Tereyağ
1 çorba kaşığı Tereyağ
3 su bardağı Şeker
1 su bardağı Su
1/2 adet Limon
Yapılışı


Muz tatlılarından en sevdiğim, kendimce adapte ettiğim Lübnan gecelerinin tatlısı Layali muz.

•1 litre süte 1 su bardağı irmik ekleyin, varsa 3-4 çorba kaşığı çiçek suyu ekleyin yoksa gül suyu da olur.
•Kısık ateşte bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak irmiklerin pişip, koyu bir kıvam almasını sağlayın.
•Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı badem içi ve 2 çorba kaşığı çam fıstığını 1 çorba kaşığı tereyağında kavurun.
•Sonra kaynayan sütlü irmiğe ekleyin. Servisini yapmak isteyeceğiniz yayvan bir kaba dökün.
•Soğumasını bekleyin. Bu arada 3 su bardağı şekeri, 1 su bardağı su ve yarım limonun suyuyla yavaş yavaş kaynatın.
•Şurup eriyip koyulaşacak. Serinlemesi için bekletin. İrmik soğuyunca üzerine yarım kilo kaymağı dağıtın.
•Halka şeklinde kestiğiniz muzları yerleştirin. Antep fıstığı, çam fıstığı ve bademleri yayın.
•Tatlıyı servis edeceğiniz dilimleri tabakta kalacak şekilde kesin.
•Şerbeti üzerine döküp 1 saat dinlendirin.
•Hafif sulu, orta şeker nefis bir tatlınız olacak!

Afiyet Olsun...

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
layali muz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir Lübnan Tatlısı Olan "Layali Muz" Tarifi Cappy Tatlılar 0 01 Şubat 2015 17:57