IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02 Nisan 2021, 14:01   #5
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Pancar Turşusu




Süre : 40 dakika

Kişi Sayısı : 20 kişilik

Malzemeler :

3 kg küçük körpe pancar
10 diş sarmısak
1 su bardağı sirke
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tuz
Tarif :

Pancarların yeşil yapraklarını kesiniz.
Bu yaprakları iyice yıkayıp haşladıktan sonra, çeşitli yemek yapabilecek malzeme olarak saklayabilirsiniz.
Pancar köklerinin topraklarını temizledikten sonra bol suyla iyice yıkayınız.
Turşuyu kuracağınız kavanozon alacağı kadar su içinde haşlayınız.
Haşlanan pancarları daha sıcakken sudan çıkarıp kabuklarını çok ince olarak doğrayınız.
Pancarların büyüklüğüne göre dörde veya altıya bölünüz.
Temiz bir kavanoza yerleştiriniz.
Kabuklarını soyduğunuz sarmısakları tuz içinde iyice dövünüz.
Pancarları haşladığınız suyun içine 1 su bardağı sirkeyle birlikte atın ve tuzun erimesini bekleyiniz.
Tuz eridikten sonra 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyiniz ve kavanozun ağzını iyice kapatınız.
Oda sıcaklığında 2 gün bekletiniz.
İkinci günün sononda turşunuz ikrama hazırdır

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
pancar, pancar turşusu, pancar turşusu tarifi, tursusu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Rüyada Pancar Turşusu Görmek BeSte Rüya Tabirleri 0 19 Mayıs 2024 17:40
Pancar Dalı Turşusu Sarya Turşular 0 05 Mayıs 2022 15:27
Pancar Sapı Turşusu Cappy Turşular 0 21 Ocak 2015 13:50
Garnitürlük Pancar Turşusu oneofgirl Turşular 0 07 Ağustos 2013 17:47
Kırmızı Pancar Turşusu Süslü Turşular 1 13 Mart 2009 02:16