![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcan Turşusu Malzemeler: 2 Kilogram Turşuluk Patlıcan 1 Baş Lahana 1 Adet Havuç 3 Adet Salçalık Kırmızı Biber 15 Dal Kereviz 1 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sirke 1 Baş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Toz Şeker 4 Adet Defne Yaprağı Yeteri kadar Kaya Tuzu Yeteri kadar Su Yapılışı: Patlıcanları yıkayıp sap ve uç kısımlarından birer parmak bırakarak bıçağın ucu ile uzunlamasına (parçaların uçları birbirinden ayrılmadan) 4 eşit parçaya bölün. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlama işlemi bitince bir kabın içine üst üste koyup, üzerine bir ağırlık oturtarak acı suyunun gitmesi için 3-4 saat bekletin. Bu arada lahana, biber, maydanoz, sarımsak ve kereviz yapraklarını yıkayıp ince ince kıyın. Havucu da temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Doğradığınız bütün malzemeyi karıştırın ve acı suyunu salan patlıcanların kesik kısımlarına doldurup, kereviz sapı ile sarın ve kavanoza yerleştirin. Turşunun suyunu hazırlamak için kavanozun alacağı kadar suyu hesaplayın ve bu suya; her litresine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu gelecek şekilde tuz ekleyip, suyu kaynatın ve soğumaya bırakın. Su soğuyunca sirkeyi de suya ekleyin.Turşunun üzerini örtecek şekilde suyu dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp 1 ay bekletin. | |
| ![]() |
Etiketler |
patlican tursusu tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
KÖZ PATLICAN ÇORBASI | PySSyCaT | Çorbalar | 1 | 24 Kasım 2017 10:47 |
ZEYTİNYAĞLI PATLICAN | PySSyCaT | Zeytinyağlılar | 0 | 24 Kasım 2016 19:40 |
Yumurtalı Patlican | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 11 Ocak 2010 16:53 |