IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

4Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By Feronia
  • 1 Post By Dedecan61

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 18 Mart 2024, 14:34   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ramazan'ın 8. günü için iftar menüsü




Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi
Marineli Tavuk
Fırında Elma Dilimli Patates
Yoğurtlu Barbunya Salatası
Ayvalık Lor Tatlısı

Çeşmi Nigar Çorbası Tarifi

Malzemeler:
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
5 su bardağı su (yaklaşık)
Terbiyesi için:
1 adet yumurta sarısı
2 çay bardağı süt
1/2 adet limonun suyu
Üzeri için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
1 tatlı kaşığı salça(dilediğiniz türde)
Hep aynı mercimek çorbasını hazırlamaktan sıkılanları, yine mercimekle hazırlanan ama terbiyesi sayesinde lezzeti en az iki katına çıkan bu çorba tarifine doğru alalım.

Nasıl Yapılır?
Tencereye zeytinyağı koyup orta-kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Soğanları küp küp doğrayıp tencereye ekleyin ve kavurmaya başlayın. Ardından unu ekleyip kavurmaya devam edin. Güzelce yıkadığınız mercimekleri süzüp tencereye ekleyin. Biraz da bu şekilde kavurduktan sonra üzerine su, tuz ve karabiberi ekleyin. Mercimekler yumuşayınca çorbayı blenderdan geçin. Yumurta, limon suyu ve sütü de ayrı bir kaseye alıp güzelce çırpın. Çorbadan biraz alıp hazırladığınız terbiyeye yavaş yavaş ekleyerek terbiyeyi ılıklaştırın. Ardından tenceredeki çorbaya yine karıştıra karıştıra tüm terbiyeyi ekleyin. Kısık ateşte kaynamasını bekleyip altını kapatın. Servis etmeden önce üzerine dökmek için tereyağı ve zeytinyağını yakın. içine salça, pul biber ve nane ekleyip karıştırın.

Marineli Tavuk Tarifi

Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gram tavuk(isteğe göre göğüs ya da but)
10 adet arpacık soğan(orta büyüklükte doğranmış)
2 adet kapya biber(orta büyüklükte doğranmış)
2 adet çarliston biber(orta büyüklükte doğranmış)
1/2 paket mantar(orta büyüklükte doğranmış)
Marinasyonu için:
1 çay bardağı soya sosu
1 çay bardağı süt
1/4 çay bardağı üzüm sirkesi
1 çay bardağı zeytinyağı(ya da sıvı yağ)
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi
3 diş sarımsak(ezilmiş)
1 tatlı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
Tavuğu daha önce belki de hiç böyle denememiştiniz. Özel marine sosuyla tavuklar lokum gibi olacak, bu yemek iftar sofrasındaki herkesi afiyetle doyuracak.

Nasıl Yapılır?
Marinasyon için gerekli tüm malzemeleri hazırlayıp bir kapta çırpıcıyla karıştırın ve kuşbaşı doğradığınız tavukları bu sosun içine koyup ellerinizle masaj yaparak güzelce harmanlayın. Kabın üzerini streç filmle kapatıp en az 3 saat buzdolabında bekletin. Pişirme aşamasına gelince önce tüm sebzeleri doğrayın. Ardından kalın tabanlı bir tavayı yüksek ateşte 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ilavesiyle ısıtmaya başlayın. Kevgirle süzdürdüğünüz tavukları ısınan tavaya koyup pişirmeye başlayın. Tavukların rengi dönmeye başlayınca içine arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Ardından sırasıyla biberleri ve mantarları da ekleyip soteleyin. Arpacık soğanlar yumuşadığında yemeğiniz olmuş demektir. Ellerinize sağlık.


Fırında Elma Dilimli Patates Tarifi
Malzemeler :
4 adet orta boy patates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, kırmızı toz biber, pul biber
Hazırlanışı :
Fırında elma dilimli patates yapımında; öncelikle 4 adet orta boy patatesin kabuğunu soyup, yıkayın. Patatesleri ortadan ikiye bölüp, elma dilimi şeklinde dilimleyin.
Daha sonra dilimlediğiniz patatesleri derin bir kap içine koyun. Üzerine 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı, damak tadınıza göre tuz, kırmızı toz biber, pul biber ve kekik koyup, eliniz ile iyice harmanlayın.
Elma dilimli soslu patatesleri yağlı kağıt serili fırın tepsisi ya da teflon bir tepsi içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Üzerleri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Hazırladığınız fırında elma dilimli patates kızartmasını ketçap ve mayonez ile sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yoğurtlu Barbunya Salatası Tarifi İçin Malzemeler
1
su bardağı
barbunya
(haşlanmış da kullanabilirsiniz)
1
adet
havuç
1
adet
soğan
1/2
demet
dereotu
1
kase
yoğurt
2-3
diş
sarımsak
3
yemek kaşığı
zeytinyağı
1
çay kaşığı
tuz

Barbunyaları yumuşayana kadar haşlayın.
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Havucu rendeleyin. Soğanları zeytinyağıyla beraber bir tavaya alın ve hafifçe kavurmaya başlayın.
Daha sonra üzerine havuçları da alıp birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Bu sırada yoğurdun içerisine rendelediğiniz sarımsağı ve kıydığınız dereotunu ekleyip güzelce karıştırın.
Tüm malzemeleri derin bir kapta biraraya getirip güzelce karıştırıp tuzunu da ilave edin.
Dileğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.


Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi
Malzemeler:
500 gram taze lor(kaşar loru)
2 adet yumurta
6 yemek kaşığı un
6 yemek kaşığı irmik
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
Yemeğin ardından tatlı yemeden duramayanlardansanız nefis bir iftar menüsünün ardından ikram edebileceğiniz nefis bir tatlı tarifi tam burada sizi bekliyor.

Nasıl Yapılır?
Şerbetini hazırlayarak işe başlayın. Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu aktarıp karıştırın ve ocakta birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın. O soğurken loru yumuşayana dek çırpın. Üzerine yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Un, irmik ve kabartma tozunu da ekleyip yoğurun. Hamur hazır olunca küçük parçalar koparıp yuvarlayın. Bir tepsiye sizip önceden ısıtmaya başladığınız 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarınca soğuyan şerbeti üzerine dökün. Şerbetini çektikten sonra arzuya göre kaymak ve Antep fıstığıyla servis edin.

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 18 Mart 2024, 14:45   #2
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 8. günü için iftar menüsü




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Feroş deminki gibi yemekler benden bulaşıklar senden varmısın haha 😁

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Mart 2024, 14:49   #3
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 8. günü için iftar menüsü




Dedecan61 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Feroş deminki gibi yemekler benden bulaşıklar senden varmısın haha 😁

Yemekler senden.. bulask da senden olsun
supurge benden olsun, ev islerinden en cok supurge seviyorum hemso, stresliyken en guzel sey.. supurmek ☺
Sevmiyorum bulask,

menu guzel gorunuyor. sulu kofte yaptim bugun.. okadar, ne tatli ne birsey. Hergun her gun, insan yoruluyor

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 18 Mart 2024, 14:51   #4
Çevrimdışı
# Forum Dedesi #
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ramazan'ın 8. günü için iftar menüsü




Feronia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yemekler senden.. bulask da senden olsun
supurge benden olsun, ev islerinden en cok supurge seviyorum hemso, stresliyken en guzel sey.. supurmek ☺
Sevmiyorum bulask,

menu guzel gorunuyor. sulu kofte yaptim bugun.. okadar, ne tatli ne birsey. Hergun her gun, insan yoruluyor

Afiyet olsun cümleten.. Bende de çorba-yoğurt birde acısız-baharatlı soslu kuru fasulye yeter zaten iftada çok yenmez ya mühim olan sahur doldur kazanı demişler..
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ramazan'ın 5. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 2 15 Mart 2024 13:57
Ramazan'ın 4. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 5 14 Mart 2024 13:29
Ramazan'ın 3. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 6 13 Mart 2024 16:12
Ramazan'ın 2. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 2 13 Mart 2024 00:48
Ramazan'ın 1. günü için iftar menüsü meLanie Yemek Tarifleri 2 11 Mart 2024 16:29