IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 11 Ocak 2010, 17:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patates Kızartmasının Püf Noktaları




- Kaliteli bir yağ kullanın.

- Alev yüksek ayarlı olsun ve kızartma işleminden önce yağ iyice ısınsın.

- Kızartma tenceresindeki patates/yağ hacim oranı ne kadar küçükse
patatesler o kadar iyi kızarır ancak çok küçük bir oran da yağın yanmasına
sebep olabilir. Bunu deneyerek anlamaya çalışın ve 1/3' ün altına inmeyin.
Gerekirse patateslerinin tamamını bir kerede kızartmak yerine birkaç
kızartmayı deneyin ve çıkan patateslerin yağını bırakması için servis
tabağına bir kağıt havlu yerleştirin. Böylece patatesler daha az yağ
çekecektir.

- Eğer dondurulmuş ürünlerdeki gibi dışı sert, içi yumuşak bir ürün elde
etmek istiyorsanız yine patates/yağ oranını düşük tutun. Patatesleri rengi
değişmeden bir süre kızarttıktan sonra tamamını hemen yağdan çıkartın ve
soğumasını bekleyin. Bu süre içinde yağın yavaş yavaş eski sıcaklığını
kazanmasını bekleyin ancak yanmamasına dikkat edin. Yada ısı kaynağını bir
süre kapatıp ikinci kızartma işlemine geçmeden hemen önce tekrar açıp yağı
kızdırın. Soğumuş ve ön kızartması yapılmış patatesleri hemen ikinci
kızartma işlemine başlayabileceğiniz gibi yağı emildikten sonra derin
dondurucuda sakla***** istediğiniz zaman tekrar çıkartıp kızartabilirsiniz.

-Eğer bu işlemler için yeterli vaktiniz yoksa doğranmış patatesleri damak
tadınıza uygun miktarda tuzlu bol suya atın ve 15 dakika beklettikten sonra
suyunu süzün ve bir kağıt havlu üzerinde iyice kurumasını bekleyin.
Böylece yine yağ çekmemiş ve sert kızarmış patatesler elde edebilirsiniz
ancak sonradan fazla tuz eklemeyin.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kizartmasinin, kızartmasının, noktalari, noktaları, patates, puf, püf


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Günün lezzeti: Ev Yapımı Patates Cipsi Malzemeler 2 adet kızartmalık patates Zen Yemek Tarifleri 0 13 Aralık 2012 16:43
Çay Demlemenin Püf Noktaları Liaaa İçkiler İçecekler 0 03 Ağustos 2012 17:06
Püf Noktaları Dilara Yemek Tarifleri 1 17 Kasım 2011 22:10
Patates - Patates Nedir - Patates Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:20
Tatlı Patates - Tatlı Patates Nedir - Tatlı Patates Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 18:29