IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 21 Nisan 2022, 10:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
21 Nisan İftar Menüsü




SÜZME MERCİMEK ÇORBASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzeme
  • 250 gr. kırmızı mercimek
  • 25 gr. un
  • 50 gr. margarin
  • 50 gr. küçük doğranmış
  • kızarmış ekmek
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan-1 adet limon
  • 2 adet ilikli kemik
  • 50 gr. tereyağı
  • 5 bardak su-Tuz, kimyon, kırmızıbiber

Tarifi

Bir tencereye yıkanmış olan mercimek ve ilikli kemik konur. Soyulmuş patates ve soğan tüm olarak ve tuz ile 5 bardak su ilave edilip ocağa konur. Kaynatılırken üzerindeki kefi alınır. Kaynarken ara sıra çırpılır. Karışım 45 dk. piştikten sonra tel süzgeçten geçirilir. Tencereye yağ konur ve eritilir. Daha sonra yağa un ilave edilip çırpılır, un hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulduktan sonra su ve hazırlanan mercimek aktarılır. İçine kızarmış ekmek ve kimyonu ilave edilir. Ayrı bir tavada yakılan tereyağının üzerine kırmızıbiber atılıp buda çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır.

FIRINDA KÖFTE VE PATATES

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

malzemeler:

köfte harcı:
  • yarım kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • yarım demet maydanoz, doğranmış
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak, dövülmüş
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 yumurta
diğer malzemeler:
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 patates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 6-7 sivribiber
  • 3 domates
  • yarım çay bardağı kaynar su
hazırlanması:

  • 1. köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. bu harcı bir gece buzdolabında bekletin.
  • 2. fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün. patatesleri soyup daire şeklinde kesin. üzerlerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın.
  • 3. sivri biberleri ikiye bölün. içlerini çıkartıp patateslerin üzerine yerleştirin. domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin.
  • 4. en üste cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin. yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

MANTARLI PİLAV

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MALZEMELER:
  • * 2 su bardağı pirinç
  • * 3 su bardağı su
  • * 500 gram mantar
  • * 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • * 1 orta boy soğan (incecik doğrayın)
  • * bir tutam şeker
  • * tuz, karabiber, zeytinyağı
  • * 1 limonun suyu
  • * yarım demet dereotu
YAPILIŞI:
  • 1. Önce bir tencereye biraz su alın ve kaynatın, mantarları istediğiniz boyda dilimleyin. Limon suyunu ve mantarları kaynayan suya ekleyin ve 3-4 dakika haşlayın. Sudan çıkarttığınız mantarları yağsız tavaya alın ve hızlı ateşte suyunu çektirin (çok kısa sürüyor)
  • 2. Yayvan bir tencereye zeytinyağını alın ve dolmalık fıstıkları ekleyin. Fıstıklar pembeleşince soğanları ilave edin, pembeleştirin. (Püf noktası fıstıkları hafif pembeleştirin ki fazla kavrulmasınlar)
  • 3. Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri, tuzu ve şekeri tencereye alıp pirinçleri kavurun (4-5 dakika sonra renkleri değişecek)
  • 4. Mantarları da ilave edip 1-2 çevirin, karabiberini ve suyunu ilave edip önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapattıktan sonra dereotunu tencereye alın.
  • 5. Pişen pilavı en az 15 dakika demlendirin, karıştırıp servis edin.
SÜTLÜ İRMİK HELVASI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler:
  • 250 gr. tereyağı (tarifte 300 gr. kullanılıyordu fakat ben daha hafif olmasını istedim. Siz tarife uymak isterseniz 300 gr. kullanın.)
  • 70 gr. (2 paket) dolmalık fıstık ya da isterseniz file fıstık, badem de olur.
  • 500 gr. (1 orta boy paket) irmik
  • 500 ml kaynar süt
  • 2,5 su bardağı su + 3 su bardağı toz şekerle hazırlayacağınız şerbet. (şeker miktarını dilerseniz düşürebilirsiniz.)
  • Derin bir tavada tereyağını kızdırıp fıstıkları hafifçe pembeleşene kadar kavurun. İrmiği eklediğinizde kavurmaya devam edeceğiniz için çok kararmalarına sebep olmamak için çok koyulaşmamasına dikkat edin.
  • Fıstıklar pembeleşince irmiği ilave ederek irmik yağı çekip rengi koyulaşmaya başlayana kadar yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırarak kavurmaya devam edin.
  • Başka bir kapta kaynattığınız sütü azar azar ilave edin ve irmik şişip sütü çekene kadar tekrar kavurun. Bu arada irmik taneleri birbirine yapışarak topaklanabilir, tahta kaşıkla bu topakları giderin.
  • Ayrı bir sos tenceresinde su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayın ve kaynar halde tavadaki karışıma ekleyin. Ateşi biraz kısarak fıstık ve irmiklerin rengi koyulaşana ve irmik şerbeti tamamen çekene kadar sürekli karıştırarak kavurun.
  • Üzerine hindistan cevizi, antep fıstığı ya da ceviz serperek sıcak veya ılık servis yapın. Dilerseniz benim yaptığım gibi küçük kalıplara alıp servis tabağına ters çevirerek güzel bir sunum yapabilirsiniz.
  • İrmik helvası tereyağlı olduğu için soğuduğunda ya da buzdolabında kurumuş ve kıvamı bozulmuş gibi görünebilir, fakat servisten önce ısıttığınızda eski kıvamını tekrar alacaktır.
  • Çok lezzetli ve hafif bir tatlı. Mis gibi tereyağı ve süt kokan bir irmik helvası düşünün. İşte öyle birşey.


AFİYET OLSUN...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
21 nisan iftar menüsü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
12 Nisan 2022 iftar Menüsü Sarya Yemek Tarifleri 2 13 Nisan 2022 18:53
11 Nisan 2022 iftar menüsü Sarya Yemek Tarifleri 0 11 Nisan 2022 13:01
10 Nisan 2022 iftar menüsü Sarya Yemek Tarifleri 11 11 Nisan 2022 12:56
30. Gün İftar Menüsü Tanem Yemek Tarifleri 0 12 Mayıs 2019 14:44
İFTÂR PySSyCaT Dini Sözlük 0 29 Nisan 2017 19:29