IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2011, 08:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
çıtır yufka yuvasında kayseri mantısı




Malzemeler:
1 adet hazır yufka
Hamur için:
Yarım kilo un
4 adet bütün[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay bardağı ılık su
Yeteri kadar tuz
İç malzemesi:
250 gram kıyma
1 adet küçük boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yeteri kadar tuz karabiber kekik
2 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Yoğurt sos:
2 su bardağı süzme[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 dal taze nane
Kırmızı yağ:
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Hazırlanışı:
Bir adet hazır yufkayı açıp kahve fincan altlığı ile 4 adet yuvarlak şekilde kesin. Yufkaya uygun iç içe geçen kepçelerin arasına yufkayı koyup kızgın yağda çıtır şeklinde kızartın. Havlu kağıt üzerine alın. İç malzeme için; kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], sarımsağı rendeleyip, tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kuru kekik koyarak yoğurun. Hamur için; unu havuz şeklinde açıp ortasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], tuz ve suyu koyup kulak memesi şeklinde hamur elde edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Sonra hamuru ince açıp 3 cm karelere kesin. Hazırladığınız kıymayı kesilen hamurlara koyup, kenarları birleştirerek kapatın. (İsteğe bağlı mantıları fırında kurutabilirsiniz) Tereyağı eritip içine pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2 dakika kızdırıp pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]in renk almasını sağlayın. Süzme yoğurda sarımsağı rendeleyip kenara alın. Mantıyı az tuzlu suda 4 dakika haşlayın sonra önceden hazırladığınız çıtır yufkayı düz bir tabağa koyup içine haşlanmış mantıyı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sosu, kırmızı yağı ve süslemek için taze nane yaprağını koyduktan sonra servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
citir, cıtır, kayseri, mantisi, yufka, yuvasinda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yufka mantısı tarifi AngeL Makarnalar Pilavlar 0 04 Ekim 2014 11:31
Kayseri Köprü Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 09:57
Hazır Yufka ile Tepsi Mantısı Cappy Hamur İşleri 0 05 Mayıs 2014 18:54
Kayseri Mantısı (resimli) AnqeL Yöresel Yemekler 7 14 Şubat 2012 18:06
Hazır Yufka Mantısı Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:41