IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Ocak 2011, 22:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yalancı dolma (konya)




Malzeme
Asma yaprağı (salamura) 400-500 gram
Soğan 3 orta boy
Domates 3 orta boy
Maydanoz 1 demet
Zeytinyağı 1 su bardağı
Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı
Su 4+1/2 su bardağı
Tuz (yaprağın tuzuna göre) 1/2 tatlı kaşığı
Yumurta 2 adet
Nane 1 yemek kaşığı
Limon tuzu 1/2 tatlı kaşığı
Porsiyon Adedi: 6-8

YAPILIŞI
Yapraklar yıkanır, fazla tuzunu gidermek için üzerine su dökülerek 4-5 saat ıslatılır. (Gerekirse 1 taşım kaynatılabilir) süzgece alınır. Soğanlar soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Domatesler yıkanır, kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. Maydanoz ise yıkanır, ayıklanır ve ince kıyılır. Bir tencere de yağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur kısık ateşte ara sıra karıştırılarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar öldürülür. Domatesler eklenir, suyu çekinceye kadar pişirilir. Bulgur ilave edilerek 5 dakika daha kavrulur ve 3 su bardağı su dökülür. Kaynayınca tuz atılır. Suyunu çekip göz göz olunca ocaktan alınır,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar kırılıp, nane ve maydanoz da eklenip iyice karıştırılır ve kapak örterek 10-15 dakika dinlendirilir. Yaprağın ortasına içten gereği kadar konur, kenarları hafif kapatılarak sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1/2 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tuzu ve 1,5 su bardağı su eklenerek 30 dakika pişirilir. Özellikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile servis yapılır. (K.K.Aydın)

NOT: Tarif Konya yöresinden alınmıştır. Zeytinyağı ile yapıldığı için, yalancı dolma olarak tabir edilir. Yaprak yerine, diğer sebzeler (kabak, kuru yada taze dolma[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]) kullanıldığında[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tuzu eklenmez,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yerine 2 yemek kaşığı salça konabilir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dolma, konya, yalanci, yalancı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konya Albaraka Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 20:03
Konya Kuveyt Türk Konya Organize Sanayi Şubesi Adresi Nedir? Telefonu Nedir? PySSyCaT İç Anadolu Bölgesi 0 09 Kasım 2014 19:59
Yalancı Lahana Dolması ( Lahana Yemeği , Kapuska , Yalancı Dolma ) Zen Diyet Tarifleri 0 13 Mayıs 2013 13:28
Konya / Sultan Hani Konya Ecrin İç Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2011 02:48
Karışık dolma (konya) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 15:08