IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Eylül 2014, 22:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kahramanmaraş Çöreği





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 Kğ un,
Yarım kğ tereyağ,(yarı tereyağ yarı margarin olabilir.)
1 paket kabartma tozu,
1 yemek kaşığıçörek otu,
1 yemek kaşığı susam,
Tuz yada şeker,(İsteğe bağlı)Tuzlu simit gibi olmalı tuz oranı
Yeteri kadar süt.

Tarif
Yapılışı:Un,tereyağ(Oda sıcaklığında da olabilir ama genelde eritip hafif soğuduktan sonra eklenir.) ,tuz yada şeker,kabartma tozu,çörek otu,susam karıştırılır.Yumuşak bir hamur oluncaya kadar süt ilave edilir.Küçük parçalara ayrılarak merdane ile açılır.Üzeri çatalla çizilir.160-180 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.Sonra afiyetle yenir.Denemeye değer bir tatdır.En önemli özelliği uzun süre saklanabilmesi ,tazeliğini koruyabilmesidir.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Çöreği, kahramanmaraş


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Paskalya Çöreği N999 Hamur İşleri 0 04 Nisan 2012 13:46
Eskişehir çöreği Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ekim 2010 13:50
çeç çöreği (çankırı) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ekim 2010 08:35
Amasya Çöreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:52
Paskalya Çöreği Kralice Hamur İşleri 1 12 Mart 2009 18:42