IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Eylül 2014, 03:12   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HP geleceğin BT dünyasını şekillendiriyor




HP, "BT'nin Yeni Tarzı" stratejisini HP World 2014 etkinliğinde açıkladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


HP, Türkiye'deki müşterilerine ve iş ortaklarına yönelik HP World 2014 etkinliğini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Binden fazla şirket yöneticisinin katıldığı etkinlikte sektörün önde gelen uzmanları interaktif oturumlar ve özel eğitimler eşliğinde sektör paydaşlarına büyük veri, bulut, mobilite ve güvenlik başlıkları altında Türkiye teknoloji pazarındaki değişimleri anlattı.

Intel ana sponsorluğunda yapılan etkinliğin ana temasını HP'nin tüketici ve kurum deneyimini birbirine bağlayan dönüşümsel bir değişim olarak gördüğü "BT'nin Yeni Tarzı" anlayışı oluşturdu. Bilişim teknolojilerinin toplumu yeniden tanımlayan bir endüstri olarak öne çıktığı bir dönemi tasvir eden "BT'nin Yeni Tarzı" anlayışı bireysel üretkenliğin yanı sıra kişilerin iletişim ve iş birlikleri kurma şekillerini değiştirirken birçok fırsatı ve zorluğu da beraberinde getiriyor. Bu dönemde tüketiciler, değişim halindeki dünyada onlara teknoloji konusunda rehberlik edecek güvenilir danışmanlara ihtiyaç duyuyorlar. HP'nin BT'nin Yeni Tarzı stratejisinde "büyük veri", "bulut", "mobilite" ve "güvenlik" olmak üzere dört alan üzerinde inovasyon hedefleniyor.

"Geleceği şekillendiriyoruz"
HP'nin tarihinde hep ilklerin ve enlerin olduğunu söyleyen HP Türkiye Genel Müdürü Güngör Kaymak, ilk genel amaçlı mobil bilgisayar, fonksiyon özellikli ilk hesap makinesi, Inkjet baskı teknolojisinin BT endüstrisine kazandırılması, dünyanın en hızlı masaüstü yazıcısı ve ilk yazılım tabanlı sunucu gibi yeniliklerin tamamının HP tarafından tasarlanıp üretildiğinin altını çizdi. HP bünyesinde Ar-Ge'den sorumlu HP Laboratuvarları'nın yaptığı çalışmalara da değinen Kaymak, "Geleceği şekillendiriyoruz. Verinin ışık üzerinden iletilmesi ile hız ve güç verimliliği alanlarında çığır atan fotonik teknolojisinin yanı sıra, büyük veriyi görselleştirerek hızlı karar almayı sağlayan çözümler ve yazılım tabanlı hesaplamayı gerçeğe dönüştüren, evrensel bellek mimarisine sahip Memristor teknolojisi üzerinde çalışıyoruz" dedi. Yeni nesil BT gereksinimlerinin arttığını vurgulayan Güngör Kaymak, kurumların daha hızlı inovasyon, daha hızlı servis, yüksek çeviklik seviyesi, az kaynakla çok iş yapma gibi beklentilerini "Yeni Nesil BT için çözümler sunmak" stratejisiyle karşılayacaklarının altını çizdi. Güngör Kaymak, HP'nin, yazıcılar ve kişisel sistemler, bütünleşik altyapılar ve yazılım çözümleriyle müşterilerinin yanında olmayı sürdüreceğini ifade etti.

"İnovasyon DNA'mızda"
HP EMEA Genel Müdürü ve Kurumsal Çözümler Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Peter Ryan ise, yaptığı konuşmada 2014'ün HP'nin 75. yıldönümü olduğunu söyleyerek, keşif ve inovasyonun HP'nin DNA'sında yer alan genler olduğunun altını çizdi. Ar-Ge'ye şirket tarihinde eşi benzeri görülmemiş ölçüde yatırım yapıldığını ifade eden Ryan, "BT'nin Yeni Tarzı" stratejisiyle kurumlara düşük maliyet, daha yüksek seviyede çeviklik, sadelik ve hız katacaklarını belirtti.

Büyük veri
Uzmanlar, 2015 yılında 2010 yılına kıyasla yönetilecek veri miktarının 7 kat artacağını söylüyor. Aynı dönemde şirket başına yönetilecek veri miktarının 1,4 petabayt olacağı öngörülüyor. Büyük şirketlerse veri üretimi kapsamında her saniye 100 binden 100 milyona kadar değişen sayıda kurumsal vakayla karşılaşıyorlar. Bunların arasında web sayfalarından yapılan indirmelerden, banka işlemlerine kadar geniş çeşitlilikte faaliyetler yer alıyor. Tüm bu verilerin anlaşılabilir ve kullanılabilir bilgilere dönüştürülmesi şirketlere çok önemli fırsatlar kazandırıyor. HP bu kapsamda kurumlara verilerin yüzde 100 oranında yönetimini sağlayan HP HAVEn platformunu sunuyor. HP Analitik ve Veri Yönetim Servisleri ise kurumların, özgün ihtiyaçlarına göre bir veri ve analitik yönetim stratejisi oluşturmalarını sağlıyor. Sektörün ilk kapsamlı, açık ve ölçeklenebilir Büyük Veri platformu olan HAVEn, verinin sindirilmesi, depolanması, yönetilmesi ve analizi de dahil olmak üzere tüm gerekli süreçlerin kolaylıkla işletilmesini sağlıyor. HAVEn'ı kullanan müşteri sayısı binleri aşmış bulunuyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bt, dünyasını, geleceğin, hp, şekillendiriyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beslenme zekayı şekillendiriyor Estela Aile Evlilik ve Çocuklar 0 03 Eylül 2013 23:27
Windows 8 iş dünyasını kolaylaştıracak! Deep Windows 0 09 Mart 2012 16:25
Cep dünyasını karıştıran dedikodu! Deep Cep Telefonlar 0 18 Ocak 2012 21:00
Bu İddia TV Dünyasını Karıştıracak! Düş Haber Arşivi 0 02 Ekim 2011 20:58