IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2009, 11:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Doğum Sonrası Kilo Verme Rehberi




Doğum Sonrası Kilo Verme Rehberi



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Doğum sırasında aldığınız kiloları birtürlü veremiyor musunuz? İlk adımı atsam gerisi gelir diyenler için bu yazı kaçmaz!



Kilo Vermek İçin İlk Adım

İlk adım, kendinizi sorgulamak ve nereden başladığınıza karar vermekolmalıdır. Beslenme alışkanlıklarınızda ani değişiklikler yapmak, sizi ilk etapta korkutabilir. Bunun için bir hedef listesi belirleyip adım adım kolaydan başlayarak ilerleyin. Örneğin ilk gün hedefinize 1 porsiyon meyve/sebze ekmek varsa, ikinci gün kahvaltı yapmak alışkanlığı kazanmak olmalı. Çalışan anneler genelde kahvaltıya zaman bulamamaktan yakınırlar. Bunu bir bahane olmaktan çıkarın; akşamdan hazırlanacak kepekli bir sandviç veya hızla tüketilecek meyveli yoğurt veya mısır gevreği alternatifleri kolaylık sağlaycaktır.
Neden Yemek Yediğinizi Tespit Edin
Çoğu zaman tamamen duygusal açlıktan ötürü yemek yiyen birileriyseniz her eksra porsiyonla elbise ölçülerinizinde giderek artacağına odaklanın. Gerçekten aç olup olmadığınızı test edin. Yemek yemek, hayatın devamı için önemli olduğu kadar hiç kuşkusuzhayatın en büyük zevklerinden biridir. Ancak aşırı yemek yemek sonucu davetsiz misafir olan kilolar, hem sağlığınızı hemde zevkinizi kaçırabilir, bunuda aklınızdan çıkarmamalısınız. Bir şeyler yemeden önce kendinizi sorgulamalısınız: “gerçekten aç mıyım, yoksa sadece başkaları yiyor diye ya da yemeği karşımda gördüm diye mi yiyorum?” sorusunu lütfen kendinize sorun ve cevaplayın. Bu sayede daha mantıklı seçimler yapacağınız ve hayat boyu kilo sorunlarıdan uzak duracağınız aşikar. Her zaman yemek tabağınızın yarısını haşlanmış sote, fırın veya benmari usulü hazırlanmış sebze ve/veya salatalarla dolu olmasına özen gösterin.

Kalorileri Kısıtlamak İçin 15 Öneri
1) Dışarıda yemek yerken kalori kısıtlamak mümkün: Örneğin sipariş ettiğiniz tabağı yakınınızla paylaşmak ya da yarısınız eve götürmek üzere paketletmek, daha küçük ebatlarda olan yemek tabakları ile servis etmek, daha düşük kalorili besinlerle sevdiğiniz ve muhtemelen yüksek kalorili besinlerikombine etmeye çalışmak gibi…
2) Çalışan anneler bahane bulmaktan vazgeçsin: Çalışan anneler çoğu zaman iş yerinde çıkan yemekleri tüketek ya da dışarıdan yemek sipariş etmek durumunda kalabiliyor. Budurumlarda makul seçimler yapmayı öğrenmelisiniz. Çorba ve salata, ana yemek ve salata ve bazı günler de yemek götürerek denge kurmaya gayret etmelisiniz.
3) Yemeklerinizi tadlandırın: Baharatlar, tat vericiler, limon suyu, elma sirkesi, hardal, balzamik ile yemeklerinizi tadlandırmayı deneyin. Yemeğe salata veya az yağlı kremasız, prinçsiz, etsiz çorbalarla başlayın. İşe veya misafirliğe giderken yemeğinizi yanınızda taşımaya gayret edin.
4) Her diyet ürününe kanmayın: Etiket okuma alışkanlığı kazanın. Diyet ürünler artan talep ve kişilerin daha sağlıklı olma çabaları ile piyasada diyet ismi altında pek çok ürün yer alıyor. Bu nedenle mutlaka etiketleri okumalı, şeker, yağ, posa ve kalori içeriği kontrol edilerek tüketilmelidir.
5) Tatlı krizlerini tatlıya bağlayın: Bunun için hafif bir öğle yemeği yiyip, masum bir tatlıkaçamağı yapmak için kendinize hak tanıyabilirsiniz. Öte yandan bu krizlerin sıklaşmaması için 2 hafta tatlı tüketmemeye gayret edin. Sonuçta “sugar free” bir hayat olacak şaşırmayın.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Mart 2009, 16:19   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Doğum Sonrası Kilo Verme Rehberi




Doğum yapanlara yararlı

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
doğum, dogum, kilo, rehberi, sonrasi, sonrası, verme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ani Kilo Alıp verme N999 Diyet ve Sağlıklı Beslenme 1 07 Haziran 2012 01:10
Maydanoz Çayı İle Kilo Verme Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 12 Nisan 2012 00:18
Hızlı Kilo Verme Liaaa Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 22 Mart 2012 00:56
Tehlikeli Kilo Verme Metodları YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 27 Aralık 2009 05:51
Kilo Verme IQ'nuz YapraK Diyet ve Sağlıklı Beslenme 0 04 Mayıs 2009 03:48