11 Kasım 2008, 20:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Lahanalı Biber Dolması (4 Kişilik) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 2 soğan 250 gr lahana 3 çorba kaşığı margarin Bir miktar yağ 2 su bardağı et suyu 8 çarliston biber tuz , karabiber 100 gr beyaz peynir 100 gr süt kreması 1 - 2 sap taze soğan Yemeğin Tarifi Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün. 1 soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Diğer soğanı soyup dilimleyin. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritip küp küp doğradığınız soğanları hafifçe kavurun. Lahanayı ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı 20 dakika tencere de kavurun. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırına dayanıklı bir kabı yağlayın. Bir tencerede, kalan margarini eritip soğan dilimlerini kavurun. Et suyunu ilave edip kısa süre pişirin. Biberleri yıkayıp uzunlamasına ikiye bölün ve çekirdeklerini ayıklayın. Peyniri bir çatalla ezin. Lahanalı karışıma ilave edin. Biberlerin iç kısmını tuzlayıp lahanalı karışımla doldurduktan sonra fırın kabına yerleştirin. Et suyunu ilave edip kabı fırına verin ve 20 - 30 dakika kadar pişirin. Süt kremasını çırpıp tuz ve. karabiberle tatlandırın. Taze soğanları halkalar halinde doğrayın. Süt kreması ve taze soğanla süsleyerek servis yapın.
__________________ Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir.. | |
|
Etiketler |
biber, dolması, kişilik, lahanalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fırında Biber Dolması | Elysian | Dolma ve Sarmalar | 0 | 06 Mart 2014 15:30 |
Kuru Biber Dolması | N999 | Yemek Tarifleri | 0 | 08 Şubat 2012 01:29 |
Ciğerli Biber Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 02 Şubat 2010 03:32 |
Fesleğenli Biber Dolması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:05 |
Biber Dolması (3 Kişilik) | Süslü | Dolma ve Sarmalar | 3 | 12 Mart 2009 17:16 |