IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2014, 23:28   #1
Çevrimdışı
Berlin Usulü Tavuk Çorbası


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
1 Adet küçük tavuk
1 Adet defne yaprağı
1 Adet küçük kuru soğan
10 Su bardağı su
2 Adet orta boy havuç
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Su bardağı erişte
2 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
2 - 3 Dal maydanoz



Tarif
Tavuk tencereye konur, üzerine 10 su bardağı su, 1 adet soyulmuş, bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen tavuk sudan alınır, suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır, tavuk soğumaya bırakılır.
Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir, üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.
Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir, 5 dakika kadar kaynatılır.
Bu arada tavuk, kemiklerinden ayrılır, küçük parçalara bölünür.
Erişte yumuşayınca konserve bezelye, didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir.
Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir, incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir, 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.
Ocak kısık ayara getirilir, ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
Çorba servis kaselerine konur, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir, servise sunulur.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
1 Adet küçük tavuk
1 Adet defne yaprağı
1 Adet küçük kuru soğan
10 Su bardağı su
2 Adet orta boy havuç
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağı konserve bezelye
2 Su bardağı erişte
2 Tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin;
2 - 3 Dal maydanoz



Tarif
Tavuk tencereye konur, üzerine 10 su bardağı su, 1 adet soyulmuş, bütün kuru soğan ve 1 adet defne yaprağı eklenir. Tavuk iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Pişen tavuk sudan alınır, suyun içinde bulunan kuru soğan ve defne yaprağı atılır, tavuk soğumaya bırakılır.
Tavuk suyu orta ateşe yerleştirilir, üzerine rendenin iri tarafıyla rendelenmiş havuç atılır.
Tavuk suyu havuçla kaynayınca erişte ilave edilir, 5 dakika kadar kaynatılır.
Bu arada tavuk, kemiklerinden ayrılır, küçük parçalara bölünür.
Erişte yumuşayınca konserve bezelye, didiklenmiş tavuk ve tuz eklenir.
Nişasta yarım su bardağı soğuk suda eritilir, incecik akıtılarak çorbaya ilave edilir, 2 - 3 dakika nişastanın topaklaşmaması için karıştırılır.
Ocak kısık ayara getirilir, ara sıra karıştırılarak 10 dakika daha kaynatılır, ateşten alınır.
Çorba servis kaselerine konur, üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir, servise sunulur.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
berlin, çorbası, tavuk, usulü

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Portekiz Usulü Tavuk Seyra Tavuk Yemekleri 0 22 Eylül 2014 21:49
Diyet Çin Usulü Sebzeli Tavuk Zen Diyet Tarifleri 0 24 Kasım 2012 23:32
Endonezya Usulü Kızarmış Tavuk Zen Tavuk Yemekleri 0 02 Kasım 2012 19:45
Köyceğiz usulü tavuk dolması Sevda Tavuk Yemekleri 0 05 Şubat 2012 17:53
İtalyan Usulü Tavuk Tarifi Sevda Dünya Mutfakları 0 02 Nisan 2011 07:04