IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Aralık 2015, 20:46   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zimbabwe Nasıl Bir Ülke?




Başkenti Harare şehri olan Zimbabwe Afrika kıtasının güneyinde yer alır. Denize uzak bir ülke olan Zimbabwe MozambikZambiya Güney Afrika cumhuriyeti ve Botsvana ülkeleri ile komşudur. Ülke iki şehir ve sekiz bölgeden meydana gelmiştir. Zimbabwe'nin nüfusu 14.015.000 kişiden oluşur. Ülkede deniz bulunmamaktadır. Tamamı karadan oluşur.

Nüfusun neredeyse tamamını zencilerin oluşturduğu ülkenin en kalabalık kentleri başkent Harare ve Bulawayo'dur. Zenci halk genellikle köylerde yaşamını sürdürür. Halkın büyük bir kesimi putperesttir. Nüfusun çok az bir kısmını ise Avrupalılar Asyalılar ve başka ırklardan insanlar meydana getirir. Zimbabwe'de yaşayan beyaz ırka mensup kişilerde genellikle İngiliz asıllıdır. Halkın neredeyse yarısından fazlasının okuma yazma bilmediği ülkede beyazların tamamı okur yazardır.

Zimbabwe'nin resmi dili İngilizcedir. Ancak ülkedeki zenci halk aralarında Bantu lisanlarını konuşur. 1980 senesinden bu yana Birleşmiş Milletlerin bir üyesi olan ülke cumhuriyet rejimi ile yönetilir. Zimbabwe'de ekonomi tarımsal faaliyetlere imalat sektörüne ve madenciliğe dayalıdır. Mısır buğday pamuk ve şeker ülkedeki önemli tarım ürünleridir. Zimbabwe nüfusunun yarısı geçimini tarım ve sanayiden sağlarken diğer yarısı da devlet işlerinde ve hizmet sektöründe çalışır. Ülkede kullanılan para birimi Zimbabwe dolarıdır. Ayrıca ülkede diğer para birimleri olan dolar sterlin ve güney Afrika randı da kullanılır.

Subtropikal iklim özelliklerinin görüldüğü ülkede sonbahar sonundan ilkbaharın başlangıcına kadar ılık ve yağışlı bir hava hakimdir. İlkbaharın sonundan yaz sonuna kadar da ülke soğuk ve yağışsızdır. Ülkenin doğusu yapraklarını dökmeyen ağaçlarla kaplıdır. Altın nikel demir bakır gibi madenlerin çıkarıldığı ülkede maden yatakları zengindir. Zimbabwe milli parklarıdünyadaki Niagara'dan sonra ikinci büyük şelale olan Victoria Şelalesi Sapi ve Chewore safari alanları ülkenin görülmesi gereken yerleridir.

Sonbahar aylarının gezmek için en uygun dönem olduğu Zimbabwe'ye gitmek için vize almanız gereklidir. Ayrıca Türkiye'den ülkenin başkenti Harare'ye direk uçuş olmadığı için ülkeye ancak Johannesburg'dan yapacağınız yaklaşık bir buçuk saat süren bir uçuşun ardından aktarma yaparak varabilirsiniz.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bîr, nasıl, Ülke, zimbabwe


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cibuti Nasıl Bir Ülke? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:30
Gambiya Nasıl Bir Ülke? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:28
Mısır Nasıl Bir Ülke ? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:26
Afganistan Nasıl Bir Ülke ? PySSyCaT Genel Coğrafya 0 27 Aralık 2015 20:24
Zimbabwe Cet Siteleri Phi Komedi ve Mizah 0 26 Aralık 2011 02:50