IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

42Beğeni(ler)

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mart 2016, 03:22   #21
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara'da patlama




Aylardır süren suskunluğumu bozacaksam, şimdi bozmalıyım. Tam da bu konuda. Evet, Ankara'dayım ve evet şu an yaşıyorum, yazabiliyorum, ne yazık ki okuyabiliyorum, maalesef görebiliyorum ve tepeden tırnağa hissedebiliyorum. 10 Ekim'den sonra hiçbir şeyin yolunda gitmediğini bile bile, yolundaymış gibi davranan, kaybettiği arkadaşlarının ardından ''teröristler öldü oh olsun'' cümlelerini duyan, ''Ankara merkez, patlıyor herkes'' diye sevinen insanlarla yaşamak zorunda olan biri olarak yazıyorum. 17 Şubat'ta çalıştığı yere çok yakın olmasına rağmen şehir dışında olduğu için, gelen mesajlara ve aramalara ''Ankara'da değildim, korkma'' diye mesaj atmış biri olarak yazıyorum. 13 Mart'ta, evinde otururken, 20 kilometrelik mesafedeki patlamanın sesiyle irkilen, patlamanın işe gideceği günlerde otobüse bindiği yerde olduğunu öğrenen biri olarak yazıyorum. Evet hala yaşıyorum. Bizimki de böyle bir yaşamak. Ağır geliyor, korkuyla ulaşmaya çalışanlara ''iyiyim'' demek. O ezberlediğiniz edebiyat parçaladığınız, iyiyim demelere benzemiyor bu işte. Bu çok ağır. Ne diyeceğiz şimdi ölenlerin ardından? Terörist diyerek içini rahatlatamayanlar ne yapıyor şimdi? Belki de Ankara merkezindeki patlamayla eğlenenlerden biri orada otobüs beklerken hayatını kaybetti bugün, ne diyeceğiz? Diyeceklerimiz yetecek mi? Hayır. Ne yapabileceğiz peki, daha mı çok birleşeceğiz, yoksa tamamen mi ayrılacağız? Belli bile değil.

3 patlama da Ankara'da en çok güvenliğin olduğu ve en işlek olan yerler. Tren garı, dibi mit. Mitin dibinde patlıyor ama kimsenin bir şeyden haberi olmuyor ve güvenlik zafiyeti diye bir şey de yok. 17 Şubat patlaması, genelkurmay başkanlığı, jandarma, TBMM gibi yerlerin ortasında patlıyor, güvenliğin ne derecede olduğunu anlatmayayım isterseniz ama o gün nasıl oluyorsa, patlama oluyor ve güvenlik zafiyeti yine yok. 13 Mart Güvenpark patlaması. Güvenpark neredir bilir misiniz? Kızılay'da bir yeri tarif ederken söylenecek ilk yerdir. Kızılay'daki 500 bin insandan 300 bininin evine gitmek için önünde beklediği yerdir. Otobüslerin, dolmuşların, taksilerin merkezidir. Oradan geçmeyen, bir soluklanmayan, otobüs beklemeyen yoktur ve Güvenpark'ın içi de polis doludur, etrafı da. Tomalar hep hazırdır, parkın yanı Çevik kuvvetler için yapılmıştır, olaylara daha kolay müdahale etsinler, herhangi bir GÜVENLİK ZAFİYETİ olmasın diye orada beklerler. 3-5 kişiyi yan yana görseler, eylem var diye üzerlerine atlarlar. Zafiyet var mı bugün? Yokmuş, olsa böyle olmazdı çünkü, zafiyet olsa komple şehir yanardı. Öyle bir otobüsle, 34 insanla bitmezdi olay değil mi? Sağlık bakanı çıkıp çok rahat ''Eylemi yapanlar gitmesi gereken yere gitti.'' diyor. İçimize su serpiyor, sağ olsun. Oh iyi bari, öldüklerine göre şimdi yakalanabilirler, oh! Cumhurbaşkanı olacak şahıs çıkmış ''endişe etmeyin, mücadelemiz devam edecektir.'' diyor. Yok canım ne endişesi, senin hırsın uğruna ölmeye geldik biz zaten, aşk olsun. Yalaka yazarın teki çıkmış ''patlamalara alışalım'' diyor. Yani sadece bu eylemi yapanlar Ankara'nın en güvenli yerlerini seçerek, ''ben burada bile patlatıyorum, sen kimsin de engelleyeceksin'' diye dalga geçmiyor, bu olayın sorumluluğunu bir kere olsun kabul etmeyen, hala kaygan deri koltuklarında oturan şahıslarda bizimle dalga geçiyor. Efkan Ala çıkıp diyor ki ''saldırı bomba yüklü araçla olmuş.'' Vay anasını, saldırıyla ilgili hiç bu kadar net bir bilgi ulaşmamıştı çünkü kimseye. Çok ciddi bulgulara rastlamışlar, neymiş o ciddi bulgu efendim? ''Araba patlamış.'' O önlemlerin hepsi bugün nerede alındı biliyor musunuz? Dikmen caddesindeki Emniyet Müdürlüğü'nün önünde. Hatta 500 metre mesafesinden başlıyormuş polisin önlemleri, aman ha kimse duymasın. Haberimiz vardı da, müdahale etmedik falan lafları döner, alınır birileri.

Şimdi ben bunları herhangi kayıp listesinde, adli tıp listesinde adım olmadığı için, uzun uzun yazıyorum ya, işte yarın yine o karanlık günlerden biri daha olacak ve ben uçarak gidemediğim için bineceğim herhangi bir toplu taşıma aracında ''acaba hangisi patlatacak kendini'' diye düşünerek kahrolacağım. Peki sadece ben mi böyleyim, hayır. Evlerimizde şu an rahat olduğumuzu düşünüyoruz ya, bu bile batıyor birilerine. Tesadüfen yaşadığımızı daha net nasıl anlayacaklar bilmiyorum ama artık bazı sabit fikirlerinizden, aptal düşüncelerinizden, ırkçılığınızdan, ayrımcılığınızdan vazgeçin. Bugün rehberinizi teker teker arayıp ''iyi misin?'' diye sormadığınız için kendinizi şanslı falan da saymayın. Biz yaşadığımız için şanslı değiliz şu an ama bugünden sonra düşünebilirsek eğer, akıllanabilirsek-ki zor- belki yaşanabilir kılardık hayatı. Onca masum insanın ölümü üzerine ne kadar kurulabilirse işte.
Ülkeden ve insanından beklentim olmasa da, bütün bunların en baş sorumlusu olan başkanlık sevdasıyla yanıp tutuşan, birkaç güne ''eh ama başkanlık gelirse biter bunlar'' diyecek olan adamı ellerimle boğarken gözlerinin içine bakma hayaliyle yanıp tutuştuğum için, yaşamak istiyorum. 1 Kasım'da oy verdiğinizde de terör bitiyordu arkadaşlar ama bakıyorum da şehit haberlerine üzülürken verdiğiniz oy aklınıza dahi gelmiyor. Şimdi de ''lanet olsun al başkanlık senin olsun'' dedirtmek için acımıyor. Bu ölü üzerinden siyaset değildir, bu siyaset bile denemeyecek stratejilerin insanları öldürdüğü gerçeğidir. Onu bunu suçlama diyecekler çıkar şimdi, kimi suçlayayım ben, ebemizi mi suçlayalım doğurduğu için bizi? Bağırın ya, bağırın azıcık. Bizi ölümlere alıştırıyorlar, azıcık garipseyin. Bir yakınınızı kaybetmeyi beklemeden de tepki vermeyi öğrenin azıcık. Yeter diyebilmekten korkmayın.

Uzun oldu bu şimdi dimi, olsun. Hiç bilmediğimiz insanlara karşı sorumlu hissederiz ya kendimizi, akşamdan beri bir sürü ismin bulunması için uğraşıyoruz ya, bu da benim buradaki bazı insanlara karşı hissettiğim sorumluluktur aslında. Onların merak edip bana yazıp, araması yüzünden gelip uzun uzun kustum. Çünkü böyle zamanlarda insan kaldığına mı sevinse, gidenlere mi üzülse bilmese de yaşadığını üzülerek belirtmek istiyor. Umarım ve diliyorum ile başlayan cümleler kurmaktan yoruldum ama umarım bu son olur. Umarım o çok büyük konuşanlar bir gün kayıp listelerinde sevdiği insanların isimlerini aramak zorunda kalmazlar. İçimi döktüm sayın, buz dağının görünmeyen kısmı beni kahretsin.

__________________
If you can't measure it, it doesn't exist.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 14 Mart 2016, 08:58   #22
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (-1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara'da patlama




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ne dersi verdin ben kaçırdım yada yazdıgın metnin neresinde ders vardı da alamadım hukuk bitirdim siyasal tarih diye ek alan dersi aldım ama bundan ders alamadım sen heralde şunu demek istedin " bu olaydan sonra hükümete sallamayın destek verin " tamam destek verelim hülooogg diyelim kıç kılı olalım olmayalım demiyorum olalım diyorum sonra ? bu deli hükümdar ülkeyi bölsün diye mi ? ülke de herkes evden çıkarken korksun diye mi bakanların yüzsüz yüzsüz kınıyoruz ve neden öldüklerini biliyoruz desinler diyemi mit müsteşarı aaa bomba mı patlamış samimiyetinde bilgisi olsun diye mi bence sen bosver dersi sen makarnaya düş Afiyet olsun

Ölümler benim için çok acıte edici birşey degil yada ölüm fikrine çokdan alıştıgım içinde olabilir bence onlar kurtuldular gerekli olan şey de Allahın cennet kapılarını açması onlara bence asıl rahmet kalanlara lazım Allah kalanlara sabır ve rahmet versin. Amin

__________________
Vatan ne Türkiyedir Türklere, ne Türkistan Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir: Turan."
 

Alt 14 Mart 2016, 09:30   #23
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara'da patlama




ya birde kalkıp kameraların karşısında gereksiz cümleler kurmuyorlarmı. ilfit oluyorum.
"Seyir halinde olan bir aracın patlatılması ile gerçekleşen bir saldırıdır. Dünyanın her ülkesinde maalesef yüzde yüz engellenebilir bir saldırı türü değil."

ya ne demek engellenebilir saldırı değil. ya insanı dinden imandan çıkartmayın. senin devleti ve milleti korumak için görevli olan birimlerin %90 cumhurbaşkanını koruyor.

İnsanlarımız ?......

ya yazacak o kadar çok şey varki sabaha kadar yazsak boş... Onlar halen


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


klasikleşen cümleleri kursunlar..

 

Alt 14 Mart 2016, 09:54   #24
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara'da patlama




Davutoğlu : Elimizde liste var ama olayı gerçrkleştirmeden tutuklayamayız .Söylenecek söz yok nokta.(Acaba eylem kendi evlerinin orda yapılsa bekler mi önlem almaz mı? ) Sanki gözlerini kan bürümüş şimdi çıkıp Cumhurbaşkanımız başkanlık sistemini verin bitsin bu iş derse hiç şaşırmam.

 

Alt 14 Mart 2016, 16:55   #25
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara'da patlama




@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] , bize tarih dersi versene?
son 3 yılda ölen insanları topla mesela, matematiğin iyidir. bunları bir ölç, sonrasında kişilerin-insanların güvenliğini sağlamak bana mı düşüyor sana mı ?
kime düşüyor acaba insanların güvenliğini sağlamak ?
neyse onu geçelim, coğrafya dersinde neleri anlatacaksın ki ?
bu tür bilgilerden yoksun kalmış insanları aydınlatarak belki insanlığa ışık tutarsın. Tabi,ilk önce hafızanı falan zorlarsın,sonrasında kelimeler falan dökülür klavyelerden. Sonrasında kendini hero zannedersin, Kahraman yani Sonrasında mit e falan haber salarsın,sonrasında ise, Ülkenin güvenliğii sağlamak sana düşer vs vs.
Ankara'da Güvenlik üst seviyeye çıkartıldı " mesajını Başbakan Davutoğlu söylemişti.

__________________
yokuz
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 14 Mart 2016, 20:49   #26
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ankara'da patlama





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eğer bir ülkenin Miili İstihbarat teşkilati Pkk`lılara Sizinle savasan orduyu İçeri attık Diyorsa Acaba Hakan Fidan `in istifa etmesi için daha ne gerekiyor Onu anlamamız lazım Önce

elimizde canli Bombaların listesi var dedikden sonra acaba Ankara`da daha kac bomba daha patlaması Lazım Sayın Kukla Basbakan Davuoğlu ,

Acı çekmek tek özgürlüğümüz olsa da, bu asil halkın kaderi olmayacak. Şehirlere bombalar yağsa da her gece, güneşi tutacağız göreceksiniz! Penceresiz kalsak da, gariban halkları kardeşçe yaşatacağız soysuzlara inat. Kendi ülkemizde mülteci yapsalar da bizi, geceden karanlık olmayacak yüreklerimiz. Sevgi vereceğiz faşistlere inat, el ele verip seveceğiz cennet ülkemizi

Ama telas etmeye gerek yok olayı kınadık dıyenlerıde beklıyoruz istifaya . Peşinde onlarca koruma ile gezen kacaksarayın sahıbınıde beklıyoruz.

Ftö ye ne isdedinizde vermedık diyenlerın acaba Pkk ya Ne Söz verdiler yapmadılar. Bence Yeni Anaya Referanduma Gelince Oslo Görüşmeleride Yayınlansın . Herseyın Arkasında Oslo Ve Dolmabahce Görüşmeleri Var.

Bütün Halkımızın Başi Sağolsun Rabbim Tekrar yasatmasın .

__________________
Menfaatinizin Köpeği Olmuşsunuz.
 

 

Etiketler
ankara, kızılay, patlama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ankara'da patlama Seth Haber Arşivi 0 23 Ekim 2014 15:42
Ankara'nın Göbeğinde Patlama! Düş Haber Arşivi 0 20 Eylül 2011 18:16
Ankara'da İkinci Patlama Coder Haber Arşivi 0 03 Şubat 2011 20:00
Ankara'da korkutan patlama Hayal Haber Arşivi 0 21 Nisan 2010 09:38