IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

6Beğeni(ler)

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 02 Ocak 2020, 17:19   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çiğ köfte yapımının püf noktaları!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


BAHARATLAR MUTLAKA TAZE OLMALIDIR
-Kullandığınız bulgur (sümüt) içinde bulunulan yılın ürünü olmalı, bayat olmamalıdır. Bulgur fazla beklemişse, sıcak ortamda kalmışsa kokusu değişir. Bulgurun içindeki esansiyel yağların bozulması ve kokusunun değişmesi, köftenin lezzetini ve kalitesini etkiler.
-Baharatlar mutlaka taze olmalıdır. Baharatlar, çekirdek veya tohum halindeyken sıcaklığa ve zamana karşı daha dayanıklıdır ama öğütüldükten sonra hızla bayatlar. Aromasını ve kokusunu kaybeder. Adıyaman'da köftelik baharatlar fazla miktarda alınıp bekletilmez. Bittikçe yeni baharat öğütülür.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
baharat, cigköfte, nedir, pufnoktası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Göz Makyajı Yapımının Püf Noktaları Estela Makyajın Püf Noktaları 0 27 Temmuz 2013 15:57
Top Top Köfte Liaaa Kebaplar Köfteler 0 11 Mayıs 2012 15:43
Çiğ Köfte Çalıkuşu Kebaplar Köfteler 0 27 Nisan 2012 19:18
Püf Noktaları Dilara Yemek Tarifleri 1 17 Kasım 2011 22:10
Çiğ Köfte Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:49