IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Mayıs 2012, 22:41   #1
Çevrimdışı
Salçalı Ev Makarnası


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Salça, yumurta, zeytinyağı ve tuz koyup, yoğurun. Sert bir hamur tutun. Üzerini hava almayacak bir şekilde kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 2 beze yapın. Bezeleri yufkadan biraz kalın açın. Her bir yufkayı keskin bir bıçakla yarım santimetre genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra bu uzun şeritleri iki ucundan ters tarafa doğru döndürüp, burgu haline getirin. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra serin yerde 2 saat bekletin.
Tencerede kaynayan suya tuz koyun. Makarnaları atmadan önce biraz daha kaynatın. Makarnaları bu suda 6 dakika kaynatıp, süzün.
Makarnaya eritilmiş tereyağı, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip, sıcak sıcak servis yapın.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
  • 5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber


Yemeğin Tarifi
Unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın. Salça, yumurta, zeytinyağı ve tuz koyup, yoğurun. Sert bir hamur tutun. Üzerini hava almayacak bir şekilde kapatıp, 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurdan 2 beze yapın. Bezeleri yufkadan biraz kalın açın. Her bir yufkayı keskin bir bıçakla yarım santimetre genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Daha sonra bu uzun şeritleri iki ucundan ters tarafa doğru döndürüp, burgu haline getirin. Bütün hamurları aynı şekilde yaptıktan sonra serin yerde 2 saat bekletin.
Tencerede kaynayan suya tuz koyun. Makarnaları atmadan önce biraz daha kaynatın. Makarnaları bu suda 6 dakika kaynatıp, süzün.
Makarnaya eritilmiş tereyağı, karabiber ve tuz ekleyip 2 dakika karıştırın. Rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleyip, sıcak sıcak servis yapın.
__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
ev, makarnası, salçalı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Salçalı Uskumru Burce Deniz Ürünleri 0 22 Mart 2012 15:20
Tatar Salçalı Kefal Tava Liaaa Deniz Ürünleri 0 10 Şubat 2012 15:44
Salçalı köfte (karaman) Sır Yöresel Yemekler 1 22 Ocak 2011 23:22
Salçalı hibeş (antalya) Sır Yöresel Yemekler 0 21 Ekim 2010 13:00
Salçalı Terbiye YapraK Soslar 0 28 Eylül 2009 16:11