IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Zen

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 12 Haziran 2013, 15:55   #1
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İç Baklalı Pilav Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 su bardağı pirinç
250 gr taze iç bakla
5 adet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı un
250 gr bezelye
4 su bardağı tavuk suyu
1 demet dereotu
Tuz, karabiber


Yapılışı

Baklaların kabuklarını ayıklayıp yıkayın. Pirinci tuzlu suda yarım saat bekletip süzün ve yıkayın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ince doğranmış taze soğanı ilave edip hafifçe kavurun. Unu ilave edin, un kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Soğana 2 su bardağı sıcak tavuk suyunu ilave edin. Orta hararetli ateşte baklalar yumuşayana kadar pişirin. Haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Kalan sıcak tavuk suyunu da ekleyin. Süzülmüş pirinci, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bir kez karıştırıp servis tabağına alın.
Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
Üç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mantarlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
Safranlı Pilav Tarifi Zen Makarnalar Pilavlar 0 19 Mayıs 2013 00:30
Dibe Yapışmayan Pilav Tarifi Lady Makarnalar Pilavlar 2 04 Ekim 2012 01:15
İç Pilav Tarifi Dilara Et Yemekleri 0 04 Ekim 2010 04:13