IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2014, 11:17   #1
Çevrimdışı
Kızarmış Havuçlu Körili Pilav


-- Sponsor Baglantı --


Malzemeler
3 yemek kaşığı (100 gr) tereyağ 1 adet ince doğranmış soğan 4 diş sarımsak 2 su bardağı rendelenmiş havuç 2 su bardağı (400 gr ) yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış pirinç 1 adet kırmızıbiber 3 su bardağı (600 ml) su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı köri

Üzeri için:
Taze çekilmiş karabiber İnce kıyılmış maydanoz

Tarif
tereyağ’mızı tenceremizde eritip içine soğan, sarımsak ve havuçlarımızı ekleyerek kavuruyoruz. Havuçlarımız iyice kızarana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve ince doğranmış kırmızıbiberlerimizi de ilave edip pirinçlerimiz şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Son olarak ölçülü suyumuzu, tuz ve körimizi ekleyip pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendiriyoruz. Üzerine taze karabiber ve kıyılmış maydanoz serperek servis ediyoruz.

Püf Noktası:
Pilavımızda kullandığımız köri, havuca oldukça yakışan bir baharattır. İstersek pilavımızı tavuk suyu ile pişirip tavuk parçaları ile sunarak daha da zengin bir lezzet elde edebiliriz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
3 yemek kaşığı (100 gr) tereyağ 1 adet ince doğranmış soğan 4 diş sarımsak 2 su bardağı rendelenmiş havuç 2 su bardağı (400 gr ) yarım saat önceden sıcak tuzlu su ile ıslatılmış pirinç 1 adet kırmızıbiber 3 su bardağı (600 ml) su 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı köri

Üzeri için:
Taze çekilmiş karabiber İnce kıyılmış maydanoz

Tarif
tereyağ’mızı tenceremizde eritip içine soğan, sarımsak ve havuçlarımızı ekleyerek kavuruyoruz. Havuçlarımız iyice kızarana kadar kavurma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra yıkanmış pirinçlerimizi ve ince doğranmış kırmızıbiberlerimizi de ilave edip pirinçlerimiz şeffaflaşana kadar kavuruyoruz. Son olarak ölçülü suyumuzu, tuz ve körimizi ekleyip pilavımızı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Pilavımız suyunu çektikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendiriyoruz. Üzerine taze karabiber ve kıyılmış maydanoz serperek servis ediyoruz.

Püf Noktası:
Pilavımızda kullandığımız köri, havuca oldukça yakışan bir baharattır. İstersek pilavımızı tavuk suyu ile pişirip tavuk parçaları ile sunarak daha da zengin bir lezzet elde edebiliriz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
havuclu, kızarmış, körili, pilav

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle Elysian Dünya Mutfakları 2 25 Mayıs 2014 13:16
Kızarmış Pilav - Çin Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 1 20 Temmuz 2013 19:55
Kızarmış Pilav Violent Makarnalar Pilavlar 0 22 Mayıs 2013 23:01
Körili Sos Adrasteia Soslar 0 22 Ocak 2012 10:50
Şam Fıstıklı Pilav Eşliğinde Kızarmış Tavuk YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:23