IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 20 Ocak 2015, 18:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Özbek Pilavı Tarifi




Pilavın Özbekistan'da bir çok yapım tekniği vardır. Bu teknikler yöreden yöreye değişmekle birlikte sade, bayram, düğün, yaz, kış pilavı olarak da ayrılır


Özbek Pilavı Tarifi Malzemeleri


2 Su bardağı pirinç,

1 Adet tavuk,

1 Su bardağı nohut,

2 Soğan,

3 Bardak tavuk suyu,

2 Kaşık tereyağı,

Tuz, karabiber, yenibahar


Özbek Pilavı Tarifi Hazırlanışı

Tavuğu ve akşamdan ıslatılmış nohutu ayrı ayrı haşlayınız,

Tavuğun etlerini deri ve kemiklerinden ayırarak iri iri parçalayınız,

1 Kaşık yağda soğan rendesi ile tavukları hafif kızartınız,

Bir tencereye önce tavukları, üstüne iyice haş*lanmış nohutları, rende havuçları en üstüne de kay*nar suda bekletilmiş, yıkanmış, süzülmüş pirinci ilâve ediniz,

Tencerenin kenarından 3 bardak sıcak tavuk suyu ilâve ediniz,

Üzerine 1 kaşık yağ koyarak kapağını kapatınız ve ağır ateşte 1 saat pişiriniz,

Tencereden daha geniş çapta servis tabağına ters çevirerek servis yapınız.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
pilavı, tarifi, Özbek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul Pilavı Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:31
Çin Pilavı Tarifi Elysian Makarnalar Pilavlar 0 03 Temmuz 2014 17:20
Özbek Mantısı Tarifi Elysian Hamur İşleri 0 25 Haziran 2014 11:04
Özbek Pilavı Kralice Makarnalar Pilavlar 2 19 Mayıs 2013 00:28
Perde Pilavı Tarifi Sevda Makarnalar Pilavlar 0 21 Ocak 2012 06:33