🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
* Reçelinizin olduğunu anlamak için şerbetinden bir damla tırnağınızın üstüne damlatın Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. akmıyorsa reçel olmuştur.
* Tereyağ reçelinizin hem parlak olmasını hemde şekerlenmesini önler.
* Reçel sıcakken kavanoza koyup kapağını kapatırsanız bozulmaz Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. küflenmez.
* Reçeli kaynatım beklettikten sonra tekrar kaynatırsanız Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. reçel şekerlenmez.
* Reçelin rengi meyvenin renğine yakın olmalıdır.
* Reçelinize limon damlatamazsanız limon tuzuda olabilir.
* Reçel için seçilecek meyveler taze Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ezik ve çürük olmamalıdır.
* Her meyvenin reçeli yapılabilir.
* Meyvenin cinsine göre 1 kg meyveye 1 Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 5 kg şeker konulabilir.
* Ekşi meyvelere şeker miktarı artırılabilir.
* Marmelat yaparsanız yumuşak meyveler kullanılabilir.
* İstenilirse reçeller güneşte bırakılarak yapılabilir.
* Reçelin şerbeti ve meyveleri arasında bir oran olmalıdır.
* Kavanozdan reçel alırken temiz kaşık kullanıp Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. kapağı yeniden iyice kapatılmalıdır.
* Reçeller buzdolabında saklanmamalıdır.