![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Haylan kabağı reçeli Malzemeler 1 kg taze haylan kabağı Yeterince su Yarım limoun suyu 8-10 adet karanfil 1 su bardağı antepfıstığı 1 çorba kaşığı bal Şerbeti için: 1 litre su İki buçuk kg şeker Hazırlanışı Kabakların tepelerini kesin. Gövdelerini kazıyın. Su dolu bir kapta bekletin. Beyaz bir renk aldığında rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte pişirin. Yumuşaymca ocaktan indirin. Soğuk su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra elinizde sıkarak, suyunu süzün. Sonra üzerine soğuk su ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir tencerede su ile şekeri kaynatın. Kabak rendesini ilave edin. Kısık ateşte çok hafif koyulaşana dek pişirin. Kıvamına geldiğinde yarım limonun suyunu, ikiye ayrılmış antepfıstıklarını, balı ve karanfilleri ekleyin. Kavanozlara doldurun. | |
| ![]() |
Etiketler |
haylan kabağı reçeli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bal Kabağı Reçeli | Seyra | Reçel Tarifleri | 0 | 13 Ekim 2014 22:40 |
Bal Kabağı Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 03 Kasım 2012 19:30 |
Bal Kabağı Maskesi | diShy | Sağlık Köşesi | 0 | 06 Eylül 2012 17:17 |
Haylan kabağı dolması (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 16:27 |
Haylan kabağı reçeli (gaziantep) | Sır | Reçel Tarifleri | 0 | 25 Ekim 2010 15:14 |