IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04 Ocak 2021, 17:10   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haylan kabağı reçeli




Malzemeler


1 kg taze haylan kabağı​
Yeterince su
Yarım limoun suyu
8-10 adet karanfil
1 su bardağı antepfıstığı
1 çorba kaşığı bal
Şerbeti için:
1 litre su
İki buçuk kg şeker​


Hazırlanışı


Kabakların tepelerini kesin. Gövdelerini kazıyın. Su dolu bir kapta bekletin. Beyaz bir renk aldığında rendenin küçük tarafıyla rendeleyin. Üzerini örtecek kadar su ile birlikte pişirin. Yumuşaymca ocaktan indirin. Soğuk su ekleyin. Bir süre beklettikten sonra elinizde sıkarak, suyunu süzün. Sonra üzerine soğuk su ekleyin. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Ayrı bir tencerede su ile şekeri kaynatın. Kabak rendesini ilave edin. Kısık ateşte çok hafif koyulaşana dek pişirin. Kıvamına geldiğinde yarım limonun suyunu, ikiye ayrılmış antepfıstıklarını, balı ve karanfilleri ekleyin. Kavanozlara doldurun.

 
Alıntı ile Cevapla

 

Etiketler
haylan kabağı reçeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bal Kabağı Reçeli Seyra Reçel Tarifleri 0 13 Ekim 2014 22:40
Bal Kabağı Tatlısı Zen Tatlılar 0 03 Kasım 2012 19:30
Bal Kabağı Maskesi diShy Sağlık Köşesi 0 06 Eylül 2012 17:17
Haylan kabağı dolması (gaziantep) Sır Yöresel Yemekler 0 26 Ekim 2010 16:27
Haylan kabağı reçeli (gaziantep) Sır Reçel Tarifleri 0 25 Ekim 2010 15:14