🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın.
Kabanları yıkayın, saplarını ve uçlarını kesin. Bir çatal yardımıyla kabakları boyuna çizin ve iri halkalar halinde dilimleyin. Domatesleri de iri iri doğrayın.
Tencereye zeytinyağı, tuz, soğanları ve sarımsakların yarısını ilave ederek soteleyin.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca üzerine domatesleri ve kabakları ilave ederek 1 dakika kadar soteleyin.
Kabakların üzerine pirinç, kalan sarımsak ve 2 çay bardağı su ilave ederek karıştırın. Orta ateşte kapağı kapalı olarak kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Pişen yemeğin üzerine dereotu serpin.Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.