![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Taş Kadayıf Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Taş Kadayıf Malzemeleri Hamuru için Malzemeler 1 su bardağı süt 1 su bardağı su 1,5 su bardağı un 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz İçi için Malzemeler 2 su bardağı ceviz içi – ince kıyılmış 2 yemek kaşığı toz şeker 1 tutam tarçın Şerbeti için Malzemeler 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker ¼ limon suyu Kızartmak için Malzemeler Ayçiçek yağı Hazırlanışı İç harç için iri kıyılmış ceviz ve tarçını harmanlayın. Şerbet için bir sos tenceresinde su ve toz şekeri karıştırın ve ocaktan aldıktan sonra limon suyunu ilave edin ve soğuması için kenara alın. Hamuru için olan bütün malzemeleri geniş bir karıştırma kabında karıştırın. Mayalanması için 10 – 15 dakika bekletin. Bir krep tavasını ısıtın. Hazırladığınız hamurdan bir kepçe alıp düzelterek yayın. Hamurların üzerinde hava kabarcıkları olunca çevirmeden kenara alın. Tüm harcı bu şekilde hazırlayın. Pişen hamurlar tamamen soğumadan pişmemiş olan tarafına iç harcını koyup çatalla bastırarak kapatın. Hazırladığınız taş kadayıfları kızgın yağda kızartın. Kızaran kadayıfları önceden hazırladığınız ve soğuttuğunuz şerbetin içine atın ve 1 – 2 dakika bekletin. Şerbeti iyice çekince servis edin. | |
| ![]() |
Etiketler |
kadayıf, tatlı, taş |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıtır Kadayıf | Desmont | Tatlılar | 0 | 07 Şubat 2015 21:53 |
Tel Kadayıf Böreği | Cappy | Hamur İşleri | 3 | 11 Mayıs 2014 15:28 |
Gül Kadayıf | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 21:44 |
Kadayıf ve Kadayıf Şerbeti | Liaaa | Tatlılar | 0 | 28 Şubat 2012 13:29 |
Kadayıf Sarması | Kralice | Tatlılar | 1 | 12 Mart 2009 06:50 |