IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Mayıs 2022, 14:26   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bayram baklavası




40 adet baklavalık yufka
300 g tereyağı
250 g iri çekilmiş Antep fıstığı
1 buçuk su bardağı süt
Yarım çay bardağı irmik
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Çeyrek limon
30 santimlik tepsi


YAPILIŞI: İlk olarak süt ve irmiği tencerede orta kısık ateşte 3-4 dakika fokurdatıp kenara park edelim. Baklavalık yufkaları da tepsi boyutunda kesip kenarda beklemeye alalım. Tereyağını kaynatmadan eritelim ve 3-4 dakika bekleyip süt tortusunun dibe çökmesini bekleyelim. Dipte kalan tortuyu almadan üstteki sadeyağı başka bir kaba yavaş yavaş aktaralım. Tepsinin dibini, elde ettiğimiz sadeyağla bir fırça kullanarak yağlayalım. Üstüne bir adet yufka serip üstünü tekrar aynı şekilde yağlayalım. Aynı şekilde tam 25 kat çıkalım. (Fırçayla yağla-üstüne yufka). 25’inci katı da yağlayıp üstüne irmik ve sütle hazırladığımız baklava kaymağını serelim. Onun üstüne de baklavanın göz bebeği fıstığı serpelim. Sonra yufkaların arasını yağlayıp kat çıkmaya devam. Bu şekilde 15 kat daha çıkıyoruz. (Fırçayla yağla-üstüne yufka, fırçayla yağla-üstüne yufka). Baklavanın üstünü istediğimiz şekilde kestikten sonra kalan sadeyağın hepsini üstünden döküyoruz. Baklavayı önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında (en alttan bir üstteki katta) 35-40 dakika, üstü altın sarısı rengi alana kadar pişiriyoruz. Bu sırada şeker ve suyu karıştırıp içine 5-6 damla limon sıktıktan sonra 30 dakika kaynatıyoruz. Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbetle sıcak baklavayı buluşturuyoruz. Sevenler kavuştuktan 30 dakika sonra baklavayı gönül rahatlığıyla yiyor ve baklava tepsisini, konuklarımıza da ikram edebilmek için korumaya alıyoruz.

Milliyet

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
baklava, bayram, tatli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Azeri baklavası Ulker Dünya Mutfakları 1 06 Şubat 2020 00:02
oklava baklavası Beatrice Tatlılar 0 24 Mayıs 2019 17:10
Cevizli Ev Baklavası oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:02
Bohça Baklavası Zen Tatlılar 0 08 Kasım 2012 22:01
Ev Baklavası Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 22:01